Hopp til innhold

Frp vil ha uavhengig gransking av varslingssakene i Forsvaret

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på NRK-avsløringene hvor det har vært avdekket over 70 varslingssaker om maktmisbruk i Forsvaret.

– Hvordan en rekke varslingssaker har blitt håndtert i Forsvaret tyder på en uakseptabel kultur. Det etterlatte inntrykket er at en gjør alt for å legge lokk på sakene, at varsler mot ledere ikke får noen konsekvenser og der det ikke får reelle konsekvenser for de som står bak overgrep mot sine medsoldater, sier Listhaug.

Frp krever at forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) kommer til Stortinget før sommeren for å redegjøre for situasjonen og hva departementet vil gjøre for å rydde opp, skriver partiet i en pressemelding.

– Denne formen for behandling av varsler og personell skal ikke forekomme, og det skader både ofrene og rekrutteringen til Forsvaret. Det er derfor helt nødvendig at det settes ned en uavhengig granskingskommisjon som gransker alle forhold rundt forvaltningen av og oppfølgingen av varsler og personellbehandling i Forsvaret, sier Frp-lederen.

Frp-leder Sylvi Listhaug
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no