Frode Berg avbildet etter pressekonferanse på Gardermoen
Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Frode Berg

Oppsummert

Spiondømte Frode Berg er tilbake i hjembyen Kirkenes etter nesten to år i russisk fengsel. Berg ble arrestert i desember 2017 og benådet i november 2019. Berg har oppgitt at han var på oppdrag for norsk etterretning.

 • Skriver bok om Frode Berg

  NRK-journalist og forfatter Morten Jentoft skal skrive bok om Frode Berg. Boka skal etter planen være klar i høst og gis ut på Gyldendal forlag, skriver iFinnmark. Jentoft dekket saken for NRK mens Berg satt fengslet.

 • Frode Berg får PR-regning

  Spiondømte Frode Berg punger ut med 300.000 kroner til PR-hjelp som han fikk etter at han kom hjem til Norge. Det skriver Medier24. Berg hyret NRK-veteran Sølve Stang for å bistå med håndteringen av mediene etter at han kom hjem fra Russland i fjor. Bergs advokat Brynjulf Risnes opplyser at Berg må betale for hjelpen av egen lomme selv.

  Frode Berg
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Her blir Frode Berg utvekslet

  Litauiske myndigheter har publisert et bilde av Frode Berg like før han spaserte over grensen fra Russland til Litauen. Utvekslingen kom i stand som følge av en avtale mellom Russland og Ukraina. Det var VG som publiserte bildet først.

  Frode Berg utveksles
  Foto: Litauens sikkerhetsdepartement

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no