Skoleelever i videregående skole
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fritt skolevalg

Oppsummert

Høyre vil pålegge fylkene å la elevene selv velge hvor de vil gå på videregående skole, sier partiets skolepolitisk talsmann, Henrik Asheim. I dag varierer det fra fylke til fylke om det er fritt skolevalg.

 • Vil ha omkamp om fritt skolevalg

  Høyre vil pålegge fylkene å la elevene selv velge hvor de vil gå på videregående skole, sier partiets skolepolitisk talsmann, Henrik Asheim. I dag varierer det fra fylke til fylke. I fylker med rødt flertall gjelder ofte nærskoleprinsippet.

 • Fritt skolevalg gir A- og B-skoler

  Fritt skolevalg i Oslo gir A- og B-skoler, ifølge en doktorgradsavhandling ved NTNU, skriver gemini.no. Ordningen fører til at sosiale og etniske skillelinjer opprettholdes, er konklusjonen.

  Tone Tellevik Dahl
 • Høyre vil ha fritt skolevalg

  Høyre i Trondheim mener frafallet i den videregående skolen kan bli mindre om det innføres fritt skolevalg. Ulike skoler har ulik profil og det bør være opp til elevene selv hvor de ønsker å gå sier gruppeleder i Høyre, Yngve Brox.

 • Vil fjerne fritt skolevalg

  Skolesjefen i Asker foreslår å endre skolegrenser og fjerne retten til fritt skolevalg. Det er for å takle elevveksten de neste årene, skriver Budstikka. I tillegg ønsker de å bygge en ny barneskole. Kommunestyret skal behandle saken i januar.

 • Nei til fritt skolevalg

  Fylkestinget i Aust-Agder har stemt ned et forslag om å innføre fritt skolevalg i den videregående skolen. Torunn Ostad (H) fikk 16 stemmer for forslaget, 18 stemte mot fritt skolevalg.

  Torunn Ostad
  Foto: Svein Sundsdal/NRK
Tone Tellevik Dahl

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no