Frihandelsvtalen TTIP
Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Frihandelsavtalen TTIP

Oppsummert

Verdens største handelsavtale, The Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), har vært under forhandlinger i tre år. I mange land har det vært store protester mot avtalen. Det hvite hus håper på ferdigstilling av før året er omme.

 • Canada truer USA med mottiltak

  Canadas utenriksminister Chrystia Freeland truer med mottiltak hvis USA innfører nye tollsatser på import fra Canada. Utenriksministeren sier at tollsatser blir møtt med motreaksjoner, like skadelige for USA som nye satser ville blitt for Canada.

 • Merkel: Ingen TTIP-avtale nå

  Tysklands forbundskansler Angela Merkel sier forhandlingene mellom EU og USA om frihandelsavtalen TTIP har gått fremover, men at den «ikke vil bli ferdigstilt nå». Obama på sin side understreker viktigheten av at avtalen ikke skrinlegges fullstendig.

 • Vil ikke skrote handelsavtale

  EUs handelskommissær Cecilia Malmström mener det fornuftigste vil være å fortsette forhandlingene med USA om TTIP og forsøke å komme så langt som mulig. Verdens største handelsavtale (TTIP) har vært under forhandlinger i tre år.

 • TTIP: Færre demonstrantar enn venta

  Det var færre enn venta som demonstrerte mot frihandelsavtalen TTIP i Tyskland i dag. Arrangørane håpte 250.000 skulle møte opp og protestere, men det samla talet på demonstrantar vart om lag 160.000, ifølgje tysk politi.

 • Berlin full av demonstranter

  30 000 deltakere har sålangt møtt opp i demonstasjonen mot handelsavtalene TTIP og Ceta i den tyske hovedstaden Berlin, ifølge tysk politi. I dag er det også store massemønstringer i Frankfurt, Köln, Stuttgart, Hamburg, Leipzig og München.

  Demonstrasjon TTIP Berlin. EU-USA/TTIP
  Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no