Johannesberg slott ved Stockholm hvor fredssamtalene om Jemen skal finne sted
Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Fredssamtaler om Jemen

Oppsummert

Partene i borgerkrigen i Jemen ble enige om våpenhvile i havnebyen Hodeida under fredssamtalene i regi av FN i Sverige. De ble også enige om at soldater og krigere skal trekke seg ut av byen. Partene skal møtes til nye samtaler i januar.

 • Våpenhvile i Jemen brutt

  Våpenhvilen i Hodeida i Jemen skal ha blitt brutt bare minutter etter at den trådte i kraft, ifølge en kilde i landet, melder AFP. Avtalen trådte i kraft ved midnatt natt til tirsdag lokal tid.

 • Våpenhvilen i Hodeida utsatt

  Våpenhvilen i den opprørskontrollerte havnebyen Hodeida i Jemen er utsatt til tirsdag, opplyser kilder på begge sider av konflikten til Reuters. Våpenhvilen skulle trådt i kraft lørdag, men alt samme dag ble det meldt om nye kamphandlinger i Hodeida.

 • Luftangrep i Jemen etter våpenkvila

  Minst 29 personar har mista livet i luftangrep og samanstøyt om hamnebyen Hodeida i Jemen, ifølge nyheitsbyrået AFP. Fredag blei partane i krigen samde om ei våpenkvile i byen, men den blei broten få timar etter.

 • Jemenitter fryktar fredskollaps

  Innbyggarar i opprørskontrollerte Hodeida fryktar at våpenkvila mellom opprørarane og den saudileia koalisjonen kan kollapse når som helst. Få timar etter fredagens våpenkvile i regi av FN, kom det meldingar om samanstøyt i hamnebyen Hodeida.

 • Sporadiske kampar i Hodeida

  I går vart det signert våpenkvile mellom dei krigande partane i Jemen, men i dag kjem det likevel meldingar om skyting. Den saudiske koalisjonen og den iranskstøtta Houthi-militsen har delteke i FN-støtta fredsforhandlingar i Sverige. Resultatet vart våpenkvila som altså skulle tre i kraft i dag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no