Espen Barth Eide på Kypros
Foto: Petros Karadjias / Ap

Fredsforhandlinger på Kypros

Oppsummert

Tidligere utenriksminister Espen Barth Eide har siden 2014 vært FNs spesialrådgiver for Kypros med oppdrag å finne en politisk løsning på konflikten mellom gresk- og tyrkiskkyprioter som har delt middelhavsøya i over 30 år.

 • Ikke enighet om Kypros

  I Sveits ble samtalene for å få slutt på konflikten på Kypros avsluttet i natt ​​uten noe gjennombrudd. Noe av grunnen skal være at tyrkerne sto fast på å beholde sine styrker på øya og forbeholde seg retten til å gripe militært inn, skriver NTB.

 • Kyprioter nærmere enighet

  De gresk-kyprotiske og tyrkisk-kypriotiske lederne er nærmere en avtale om gjenforening enn noen gang tidligere. Det sier spesialrådgiver for FN, Espen Barth Eide. Delegasjoner fra de to sidene har hatt samtaler i Geneve i Sveits den siste tida.

 • Kypros-forhandlinger gjenopptas

  Den gresk-kypriotiske lederen Nikos Anastasiades og den tyrkisk-kypriotiske lederen Mustafa Akinci skal ta stilling til svært krevende spørsmål når de om to og en halv uke igjen møtes ansikt til ansikt i Genève.

 • Nye samtaler om et samlet Kypros

  Lederne for gresk-kypriotene og tyrkisk-kypriotene er enige om å gjenoppta samtaler om å samle Kypros. Enigheten be oppnådd etter et firetimers møte med FNs generalsekretær Antonio Guterres i FNs hovedkvarter, ifølge myhetsbyrået AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no