Nicolas Sarkozy under valgkampen
Foto: FRANCOIS GUILLOT / Afp

Fransk regionalvalg

 • Nasjonal front vant regionvalget

  Ifølge det franske innenriksdepartementet har det ytterliggående høyrepartiet Nasjonal Front fått flest stemmer i minst seks av Frankrikes tretten regioner. NF har vunnet første runde i Frankrikes regionvalg med 28 prosent av stemmene nasjonalt. (NTB)

 • Brakval for Sarkozy og høgresida

  I Frankrike ser høgresida ut til å vinne ein knusande siger i det regionale valet, ifølgje nyhetsbyrået AFP. Tilsaman vinn høgresida 2/3 delar av departementet, som kan verte samanlikna med norske fylker. Nicolas Sarkozy er no ein favoritt til presidentvalet i 2017.

 • – Nasjonal Front får ingen fylker

  Nestlederen i det høyreorienterte franske partiet føler seg sikker på at de ikke vinner makten i noen fylker etter søndagens valg, melder AFP. Dette til tross for at partiet har gjort et godt valg og vunnet mange seter i de regionale forsamlingene.

 • Sarkozy seierherre i lokalvalg

  Sentrum-høyre-alliansen til tidligere president Nicolas Sarkozy er vinnerne av det franske lokalvalget. Ifølge AFP viser de første resultatene at koallisjonen har tatt mellom 64 og 70 av fylkene, mens venstrepartiene er sterkest i mellom 27 og 37.

  Nicolas Sarkozy under valgkampen
  Foto: FRANCOIS GUILLOT / Afp

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no