NRK Meny
Emmanuel Macron
Foto: Michel Euler / AP

Fransk politikk

Oppsummert

En ny fransk etikklov gjør det forbudt for politikere å dele ut penger til lokalsamfunn og organisasjoner etter eget ønske. Den nye loven skal blant annet hindre at politikere ansetter egne familiemedlemmer, og var et av president Macrons valgløfter.

 • Ny etikk-lov vedtatt i Frankrike

  En ny etikklov gjør det forbudt for politikere å dele ut penger til lokalsamfunn og organisasjoner etter eget ønske. Den nye loven, som er et av president Emmanuel Macrons valgløfter, fikk stort flertall i nasjonalforsamlingen onsdag, melder AFP.

  Frankrikes parlament vedtar ny etikklov
  Foto: JACQUES DEMARTHON / AFP
 • Israel fordømmer Le Pen

  Israel fordømmer Marine Le Pens uttalelser om at den franske staten ikke er ansvarlig for pågripelsen av 13.000 jøder i Paris i 1942. President Francois Hollande har beklaget pågripelsen av jødene, som seinere ble brakt til tyske dødsleire.

 • Innenriksminister trekker seg

  Frankrikes innenriksminister Bruno Le Roux trekker seg, melder AFP. Årsaken er at Le Roux innrømmer å ha ansatt sine egne, mindreårige døtre i nasjonalforsamlingen i deres sommerferie, men benekter å ha brutt loven.

  Laster Twitter-innhold
 • Fransk presidentkandidat raser

  François Fillon, presidentkandidat for de franske Republikanerne, avviser medieoppslag om at han i årevis har lønnet kona med statlige midler og sier han er rystet over påstandene. – Oppslagene viser bare forakt og kvinnehat, sier han ifølge Reuters.

 • Frankrike hever «attentat-skatt»

  Frankrike hever den såkalte «attentat-skatten» fra 4,3 til 5,9 euro. Skatten betales til det statlige fondet som gir økonomisk støtte til terrorofre. – Med økningen får vi nå inn 140 millioner kroner i året, sier en statssekretær til France Info.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no