Hopp til innhold

Frankrike kaller hjem ambassadøren i Burkina Faso

Frankrike kaller hjem sin ambassadør i Burkina Faso. Det skjer en dag etter at de kunngjorde å trekke tilbake sine militærstyrker fra det afrikanske landet.

– I lys av den siste utviklingen i Burkina Faso har vi bestemt oss for å kalle hjem vår ambassadør til Paris, skriver det franske utenriksdepartementet i en uttalelse.

Ambassadøren har blant annet blitt sammenliknet med Satan og kalt for pyroman og terrorist av demonstranter i Ouagadougou den siste tiden.

Militærjuntaen i Burkina Faso grep makten i et kupp i september i fjor. Siden har de krevd at Frankrike henter hjem sine soldater. Onsdag bekreftet fransk UD at de vil etterkomme kravet og at de siste franske soldatene vil forlate landet i løpet av en måned. Den siste tiden har rundt 400 franske soldater har vært utstasjonert i landet.

Burkina Faso er en tidligere fransk koloni.

Frankrike hentet i fjor også hjem sine soldater fra Mali, noe som ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har gitt væpnede grupper fritt spillerom til å spre terror, drepe og voldta i deler av landet.

(©NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no