NRK Meny
Redningsarbeidet i Tham Luang-grotten i Thailand
Foto: @ElonMusk / Reuters

Fotballag reddet ut av grotte

Oppsummert

12 gutter og fotballtreneren deres ble reddet etter å ha vært inenstengt i en oversvømt grotte i Chang Rai i Thailand i 18 dager. En stor internasjonal redningsoperasjon sørget for at guttene kom velberget ut av grotten.

 • Vil lage film om redningsaksjonen

  Fem selskap ynskjer å lage film om laget som vart redda ut av grotta i Thailand, opplyser kulturministeren til The National. Kulturdepartementet vil setje saman ein komité som skal sikre at produksjonen gir eit rettferdig bilete av redningsaksjonen.

 • Blir munker for å ære død dykker

  Flere av guttene som overlevde ni dager i en grotte i Thailand, vil bli buddhistmunker for å ære dykkeren som døde i forsøket på å redde dem. Det melder Reuters. I Thailand er det ikke uvanlig at unge menn blir munker for en kort periode.

 • Overlevde på regnvann

  De thailandske fotballguttene og treneren deres forteller at de overlevde på regnvann mens de satt fanget i grotten i ni dager. Alle 13 så ut til å være i god form da de deltok på en pressekonferanse i Chiang Rai nord i Thailand i dag.

 • Nå møter fotballaget pressen

  De tolv thailandske guttene og treneren som satt fanget i en grotte er nå ute av sykehuset. Nå skal de for første gang møte pressen.

  Fotballlaget og treneren forlater endelig sykehuset.
 • Nå forlater fotballaget sykehuset

  Fotballspillerne og treneren forlater endelig sykehuset.

  Fotballlaget og treneren forlater endelig sykehuset.
Fotballlaget og treneren forlater endelig sykehuset.
Fotballlaget og treneren forlater endelig sykehuset.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no