Redningsarbeidet i Tham Luang-grotten i Thailand
Foto: @ElonMusk / Reuters

Fotballag reddet ut av grotte

Oppsummert

12 gutter og fotballtreneren deres ble reddet etter å ha vært inenstengt i en oversvømt grotte i Chang Rai i Thailand i 18 dager. En stor internasjonal redningsoperasjon sørget for at guttene kom velberget ut av grotten.

 • Grottegutter på fotballkamp

  Fotballaget som var fanget i en grotte i Thailand i sommer, er på plass på Old Trafford for å se fotballkampen mellom Manchester United og Everton søndag. I august fikk fire av dem thailandsk statsborgerskap, og laget kan dermed reise rundt.

  Fotballspillerne som ble reddet ut av grotta i Thailand
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Grottedramaet har blitt utstilling

  Grottedramaet hvor tolv gutter og fotballtreneren deres ble fanget i en grotte i Thailand i sommer har nå blitt en utstilling. Mye av utstyret som ble brukt er utstilt. De besøkende får en lommelykt og kan krype gjennom en kopi av Tham Luang-grotten.

 • Grottegutter får statsborgerskap

  Tre av guttene som var innesperret i en grotte i nestren tre uker tidligere i sommer, får thailandsk statsborgerskap. Det samme gjelder lagets trener. De fire var statsløse, noe som bl. a. gjorde at de ikke kunne reise utenfor Chiang Rai-provinsen.

 • Grotteguttene ute av kloster

  Elleve gutter som i to uker var innesperret i en grotte i Thailand, kom lørdag ut av buddhistklosteret der de var munker i ni dager. Kledd i oransje og med barberte hoder sa de elleve guttene farvel til de faste munkene før de reiste hjem.

  Grotteguttene i Thailand
  Foto: Sakchai Lalit / AP
 • Hyller grotte-dykkere med maleri

  Thailandske kunstnere i Chiang Rai har laget et stort veggmaleri som hyller dykkerne som reddet et fotballag ut av en grotte tidligere i sommer. Nå planlegges det også å lage et museum ved grotten for å fortelle den dramatiske historien.

  Maleri av redningsoperasjon i Chiang Rai i Thailand
  Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
Fotballlaget og treneren forlater endelig sykehuset.
Fotballlaget og treneren forlater endelig sykehuset.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no