Hopp til innhold
Redningsarbeidet i Tham Luang-grotten i Thailand
Foto: @ElonMusk / Reuters

Fotballag reddet ut av grotte

Oppsummert

12 gutter og fotballtreneren deres ble reddet etter å ha vært inenstengt i en oversvømt grotte i Chang Rai i Thailand i 18 dager. En stor internasjonal redningsoperasjon sørget for at guttene kom velberget ut av grotten.

 • En av de reddede fra grottedramaet i Thailand er død

  Kapteinen på fotballaget som ble reddet fra en grotte i Thailand i 2018, blir meldt død i Storbritannia.

  Det er ikke kjent hva 18 år gamle Duangpetch Promthep døde av, men han skal ha hatt en hodeskade, skriver BBC. Gutten var 13 år gammel da ulykken skjedde.

  Promthep har siden i fjor gått på en skole med et fotballprogram i Leicester i England.

  Han var kaptein for det thailandske fotballaget som sammen med treneren sin var fanget i en grotte i 2018. Den store redningsaksjonen for å hente ut guttene fra grotten fikk stor internasjonal oppmerksomhet og har siden blitt en spillefilm.

  (NTB)

 • Elon Musk: – Ikke ment bokstavelig

  Tesla-grunnlegger Elon Musk forklarte i retten i Los Angeles tirsdag at det ikke var ment bokstavelig da han kalte den britiske grottedykker Vernon Unsworth en «pedo-fyr». Tusk sa uttalelsen kom som et svar på en uprovosert fornærmelse fra Unsworth.

 • Grottegutter på fotballkamp

  Fotballaget som var fanget i en grotte i Thailand i sommer, er på plass på Old Trafford for å se fotballkampen mellom Manchester United og Everton søndag. I august fikk fire av dem thailandsk statsborgerskap, og laget kan dermed reise rundt.

  Fotballspillerne som ble reddet ut av grotta i Thailand
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Grottedramaet har blitt utstilling

  Grottedramaet hvor tolv gutter og fotballtreneren deres ble fanget i en grotte i Thailand i sommer har nå blitt en utstilling. Mye av utstyret som ble brukt er utstilt. De besøkende får en lommelykt og kan krype gjennom en kopi av Tham Luang-grotten.

 • Grottegutter får statsborgerskap

  Tre av guttene som var innesperret i en grotte i nestren tre uker tidligere i sommer, får thailandsk statsborgerskap. Det samme gjelder lagets trener. De fire var statsløse, noe som bl. a. gjorde at de ikke kunne reise utenfor Chiang Rai-provinsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no