Forurensing Kina

Forurensing i Kina

Oppsummert

Luftforurensningen i Kina er nå så ille at eliten i landet vil ut, og utlendinger vegrer seg for å flytte til hovedstaden Beijing og andre byer i Nord-Kina. Nå lover myndighetene i landet tiltak.

 • Setter inn politiet mot forurensing

  Myndighetene i Beijing setter inn politiet for å bekjempe forurensingen i byen. Det sier Beijings borgermester. Politiet vil lete etter lokale kilder til luftforusensing. Smog har de siste dagene ført til stengte skoler og innstilte fly i Beijing.

 • Kina bøtelegger for miljøbrudd

  Flere enn 500 kinesiske bedrifter er bøtelagt for brudd på tiltak som skal redusere smog i perioder med spesielt mye forurensning, opplyser det kinesiske miljødepartementet, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. Det er ikke kjent hva straffen er.

 • Tror færre byfolk gir bedre luft

  Kinesiske myndigheter vil myndighetene kutte antall innbyggere i storbyene for å få ned luftforurensingen. I hovedstaden Beijing, som i dag har 22 millioner innbyggere, har fem bydeler lagt frem planer om å begrense antall innbyggere.

 • Vintersmogen inntar Beijing

  Innbyggerne i Beijing kan vente seg ekstremt dårlig luftkvalitet i helgen idet den såkalte vintersmogen er i ferd med å innta byen. Myndighetene har utstedt rød alarm, det vil si at alarmberedskapen er på øverste nivå, skriver nyhetsbyrået DPA.

  Vintersmog i Kina 16. desember
  Foto: Jason Lee / Reuters
Elendig sikt på grunn av forurensning
Luftforurensningen er 20 ganger høyere enn maksgrensen som er satt av Verdens helseorganisasjon.
Sementfabrikker rives

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no