Hiv-virus
Foto: HO / Reuters

Forskning på aids og hiv

Oppsummert

Minst 35 millioner mennesker er døde som følge av aids. FN-organisasjonen UNAIDS anslår at i underkant av 37 millioner mennesker i dag er hiv-smittet. Av disse har 19,5 millioner tilgang på antiretrovirale medisiner.

 • Vil hindre HIV-smitte med medisinar

  Ei gruppe forskarar har publisert ein rapport på nettstaden til det medisinske tidsskriftet The Lancet, som dei meiner viser at HIV-smitte ved seksuell aktivitet kan forhindrast gjennom bruk av riktige medisinar.

 • Menn mer utsatt for aids

  Menn har en høyere risiko for å dø av sykdommen aids enn kvinner, melder AFP etter en rapport fra organisasjonen UNAIDS. Det ble registrert rundt 36 millioner med aids i 2016, men mindre enn 21 millioner hadde tilgang til medisiner.

 • Tester ny hiv-vaksine

  Innledende forsøk med en ny hiv-vaksine, viser lovende resultater, ifølge forskere fra USA som la frem resultatene på en hiv-aid-konferanse i Paris. Prototypen er testet på 393 personer, og medisinen økte produksjonen av antistoffer hos alle.

 • Hevder nedskjæringer kan koste liv

  Dersom president Donald Trumps foreslåtte kutt til støtten til forskning og behandling av hiv gjennomføres, kan liv gå tapt, ifølge International AIDS Society. Trump har i statsbudsjettet foreslått å kutte støtten til flere globale helseprogrammer.

 • Nær to millioner barn lever med hiv

  Over én million barn og unge har blitt smittet av hiv siden årtusenskiftet. FNs barnefond UNICEF frykter at smitten kan øke med 60 prosent innen 2030. Det skriver UNICEF i en ny rapport, som ble sluppet på verdens aidsdag 1. desember.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no