Ukrainske fanger hilser på presidenten
Foto: Sergei Supinsky / AFP

Forholdet Russland – Ukraina

Oppsummert

Forholdet mellom Russland og Ukraina kan være i ferd med å tø opp. Lørdag utvekslet landene 70 fanger. Ukraina fikk blant annet hjem 24 marinesoldater. Ukrainas president Volodymyr Zelensky møtte dem på flyplassen.

 • Apple gir etter for russisk press

  Apple har gitt etter for russisk press og viser nå den okkuperte Krimhalvøya som russisk territorium i sine applikasjoner, når brukeren befinner seg i Russland, melder BBC. For brukere utenfor Russland vises ikke Krim som en del av noe land.

 • Russland skulda for å stele toalett

  Ukraina har fått tilbake tre marinefartøy som blei tekne i arrest av Russland i fjor. Ukrainarane seier skipa har blitt ribba for våpen og utstyr, også toaletta. Den russiske etterretningstenesta hevdar derimot skipa blei returnert i normal stand.

 • – Ukraina får skipene på mandag

  Russland kommer på mandag til å utlevere de tre ukrainske marineskipene som ble tatt i arrest i Kertsjstredet i fjor. Ifølge Reuters er fartøyene allerede på vei, etter avtale med Kiev. Dette er ledd i et forsøk på å bedre forholdet mellom landene.

 • Russland flytter marineskip

  Russland har begynt å flytte tre fangede ukrainske marineskipene som ble tatt i arrest i Kertsjstredet i fjor, etter å ha åpnet ild og såret flere seilere. Det er kjent at dette trolig ville skje før et planlagt toppmøte i desember, skriver Reuters.

 • Russland leverer båter til Ukraina

  Russland har bestemt seg for å levere tilbake tre båter som ble tatt i arrest i Kertsjstredet for et år siden. Det skriver avisen Kommersant. Dette skjer trolig før et planlagt toppmøte i Paris 9. desember.

Laster kart, vennligst vent...

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no