Ukrainske fanger hilser på presidenten
Foto: Sergei Supinsky / AFP

Forholdet Russland – Ukraina

Oppsummert

Forholdet mellom Russland og Ukraina kan være i ferd med å tø opp. Lørdag utvekslet landene 70 fanger. Ukraina fikk blant annet hjem 24 marinesoldater. Ukrainas president Volodymyr Zelensky møtte dem på flyplassen.

 • Soldat drept i kamper i Øst-Ukraina

  En ukrainsk soldat er drept og flere andre såret i Øst-Ukraina. Kampene i området var de verste på flere måneder. Det ukrainske militæret opplyser at soldatene ble beskutt av prorussiske separatister tirsdag.

 • Jobbar mot ny fangeutveksling

  Russlands president, Vladimir Putin, og Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, har blitt einige om å begynne arbeidet med ein ny fangeutveksling, ifølge det russiske nyheitsbyrået Tass, melder Reuters.

 • Fangeutveksling i gang

  Ukrainske myndigheter og russiskvennlige separatister i den krigsherjede østlige delen av Ukraina har innledet en varslet fangeutveksling. 55 ukrainere og 87 opprørere skal utveksles. Avtalen ble forhandlet frem i desember, skriver NTB.

  Fangeutveksling mellom Ukraina og separatister
  Foto: Alexei Alexandrov / AP
 • Putin: Leiesoldater i Øst-Ukraina

  Vladimir Putin forsøker igjen å riste av seg anklagene om russisk militærinvolvering i Øst-Ukraina. På sin årlige pressekonferanse hevdet Putin at det er leiesoldater på begge sider, og at ingen russiske tjenestemenn er aktivt involvert, ifølge DPA.

 • Enige om våpenhvile

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og Russlands president Vladimir Putin har blitt enige om å inngå en våpenhvile i Øst-Ukraina før året er omme. Det kommer fram i en felles uttalelse etter toppmøtet i Paris mandag.

Laster kart, vennligst vent...

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no