Ukrainske fanger hilser på presidenten
Foto: Sergei Supinsky / AFP

Forholdet Russland – Ukraina

Oppsummert

Forholdet mellom Russland og Ukraina kan være i ferd med å tø opp. Lørdag utvekslet landene 70 fanger. Ukraina fikk blant annet hjem 24 marinesoldater. Ukrainas president Volodymyr Zelensky møtte dem på flyplassen.

 • Hevder å ha avslørt russisk spion

  Ukrainas etterretningstjeneste (SBU) har pågrepet en generalmajor som anklages for å ha spionert for Russland i årevis. 56-åringen har ifølge SBU gitt informasjon til den russiske etterretningstjenesten FSB, blant annet om operasjoner i Øst-Ukraina.

 • Soldat drept i kamper i Øst-Ukraina

  En ukrainsk soldat er drept og flere andre såret i Øst-Ukraina. Kampene i området var de verste på flere måneder. Det ukrainske militæret opplyser at soldatene ble beskutt av prorussiske separatister tirsdag.

 • Jobbar mot ny fangeutveksling

  Russlands president, Vladimir Putin, og Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, har blitt einige om å begynne arbeidet med ein ny fangeutveksling, ifølge det russiske nyheitsbyrået Tass, melder Reuters.

 • Fangeutveksling i gang

  Ukrainske myndigheter og russiskvennlige separatister i den krigsherjede østlige delen av Ukraina har innledet en varslet fangeutveksling. 55 ukrainere og 87 opprørere skal utveksles. Avtalen ble forhandlet frem i desember, skriver NTB.

  Fangeutveksling mellom Ukraina og separatister
  Foto: Alexei Alexandrov / AP
 • Putin: Leiesoldater i Øst-Ukraina

  Vladimir Putin forsøker igjen å riste av seg anklagene om russisk militærinvolvering i Øst-Ukraina. På sin årlige pressekonferanse hevdet Putin at det er leiesoldater på begge sider, og at ingen russiske tjenestemenn er aktivt involvert, ifølge DPA.

Laster kart, vennligst vent...
Det utspant seg rørende scener da barn og ektefeller fikk se sine nærmeste igjen på flyplassen i Kiev.

Stor gjensynsglede – fangeutveksling mellom Russland og Ukraina

Bildene viser det som angivelig skal være et russisk skip som med vilje kolliderer med et ukrainsk marinefartøy.

Ukraina innfører militær unntakstilstand

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no