Ukrainske fanger hilser på presidenten
Foto: Sergei Supinsky / AFP

Forholdet Russland – Ukraina

Oppsummert

Russland samler store militære styrker rundt Ukraina og på Krim-halvøya, som har vært okkupert av Russland siden 2014. Både Nato og USA har advart Russland mot å gjøre nye framstøt mot Ukraina.

 • 94.000 nye soldater ved grensen

  Den ukrainske forsvarsministeren, Oleksii Reznikov, hevder til landets parlament fredag at Russland har utstasjonert over 94.000 nye soldater ved grensen mellom de to landene, skriver Reuters.

  Reznikov sa samtidig at Ukraina ikke kom til å gjøre noe for å provosere russerne, men at de var klare for å kjempe tilbake om russerne gikk til angrep.

 • Russland foreslår sikkerhetsavtale

  Russlands utenriksminister sier Moskva snart vil fremme forslag til en ny europeisk sikkerhetsavtale. Denne håper han vil hindre Nato fra å trenge lenger øst. I en tale til OSSE i Stockholm sa Lavrov at Europa var på vei tilbake til det han kaller et marerittet med militær konfrontasjon, og at han håper at Russlands forslag vil bli nøye vurdert.

 • Kaller ukrainsk målsetning trussel

  Ukrainas mål om å få tilbake Krim-halvøya er en direkte trussel mot Russland, mener president Vladimir Putin. Hans talsmann Dmitrij Peskov brukte denne formuleringen i møte med pressefolk torsdag. Flere vestlige land har den siste tiden uttrykt bekymring for at Russland skal angripe Ukraina og invadere landet. (NTB)

Ukraina vs. Russland
Det utspant seg rørende scener da barn og ektefeller fikk se sine nærmeste igjen på flyplassen i Kiev.

Stor gjensynsglede – fangeutveksling mellom Russland og Ukraina

Bildene viser det som angivelig skal være et russisk skip som med vilje kolliderer med et ukrainsk marinefartøy.

Ukraina innfører militær unntakstilstand

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no