NRK Meny
Sergei Shoigu, Vladimir Putin, Alexander Bortnikov
Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Forholdet Russland - Ukraina

Oppsummert

Ukraina har satt landets styrker nær grensen mot Krim i høyeste beredskap. På russisk side av grensen har den militære tilstedeværelsen økt etter at Russland anklaget Ukraina for å sende sabotører til Krimhalvøya som Russland annekterte i 2014.

 • Ber om FN-oppdrag i Øst-Ukraina

  Tysklands utenriksminister Heiko Maas etterspurte mandag et FN-oppdrag i Øst-Ukraina før fredssamtalene i Berlin startet. Han mener et fredsbevarende oppdrag vil være passende tiltak for å sikre at fredsavtalen kan bli implementert ved hjelp av FN.

 • Forhandler om fangeutveksling

  Ukrainas president Petro Porosjenko og Russlands Vladimir Putin diskuterer en fangeutveksling, opplyser Kreml. Porosjenko ber sin russiske motpart om å sette fri den sultestreikende filmregissøren Oleg Sentsov samt andre ukrainske politiske fanger.

 • Ukrainsk journalist dømt i Russland

  En russisk domstol dømte i dag den ukrainske journalisten Roman Sushchenko til 12 års straffearbeid for spionasje til fordel for Ukraina. Sushchenko, som jobbet for det statlige ukrainske nyhetsbyrået Ukrinform, ble pågrepet i Moskva i 2016.

 • Meiner Aust-Ukraina er okkupert

  Nasjonalforsamlinga i Ukraina vedtok i dag at krigen i Aust-Ukraina formelt skal kallast «mellombels russisk okkupasjon». Det melder AFP. Russland reagerer sterkt på avgjersla og hevdar at den opnar for at ukrainske styresmakter kan angripe sivile.

Laster kart, vennligst vent...

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no