NRK Meny
Sergei Shoigu, Vladimir Putin, Alexander Bortnikov
Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Forholdet Russland - Ukraina

Oppsummert

Ukraina har satt landets styrker nær grensen mot Krim i høyeste beredskap. På russisk side av grensen har den militære tilstedeværelsen økt etter at Russland anklaget Ukraina for å sende sabotører til Krimhalvøya som Russland annekterte i 2014.

 • Vil ha soldater på russisk grense

  Ukrainas president Petro Porosjenko ber om at det blir utplassert FN-soldater ved grensen til Russland. I løpet av de fire siste ukene er minst 20 ukrainske soldater blitt drept.

 • Bibliotekar dømt til fengsel

  En russisk rett har dømt Natalya Sharina, direktør ved det statlige biblioteket for ukrainsk litteratur i Moskva, til fire års betinget fengsel. Hun var anklaget for å fremme nasjonalt hat gjennom å låne ut bøker av nasjonalisten Dmitry Korchinsky.

 • Russisk TV boikotter Eurovision

  Det statlige fjernsynet i Russland sier de skal boikotte årets Eurovision Song Contest etter at vertslandet har utestengt det russiske bidraget. Artisten ble i mars nektet innreisetillatelse fordi hun brøt ukrainsk lov ved på opptre på Krim-halvøya.

 • Ukraina: Fem døde i helikopterstyrt

  Et ukrainsk militært helikopter styrtet i den krigsherjede østlige delen av landet søndag. Alle fem om bord omkom i det som antas å være en ulykke, uttaler hæren ifølge AFP. Tre jobbet i besetningen og to var passasjerer.

Laster kart, vennligst vent...

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no