NRK Meny
Narendra Modi og Nawas Sharif
Foto: PIB / Afp

Forholdet mellom India og Pakistan

Oppsummert

India og Pakistan har siden selvstendigheten i 1947 vært i konflikt om regionen Kashmir. Striden utløste kriger i 1947, 1965 og 1999.

 • Barn drept i Kashmir-kamper

  En ti år gammel gutt og en femten år gammel jente er drept, og tolv andre er såret i skuddveksling mellom pakistanske og indiske soldater i Kashmir, melder NTB. India og Pakistan har siden selvstendigheten i 1947 vært i konflikt om regionen Kashmir.

 • 70 års uavhengighet for Pakistan

  Pakistan markerer mandag 70 års uavhengighet fra det britiske India. I 1947 ble det britiske India oppløst til to uavhengige stater – India, der hinduer utgjør flertallet, og Pakistan, der muslimer utgjør flertallet. India markerer på tirsdag.

 • Indisk statsminister til Pakistan

  Indias statsminister Narendra Modi kom i dag til Pakistan der han møtte sin pakistanske kollega Nawaz Sharif. Forholdet mellom de to landene har lenge vært kjølig, og det er første gang siden 2004 at en indisk statsminister besøker nabolandet.

 • Skuddveksling ved Indias grense

  Pakistanske og indiske grensesoldater skjøt fredag mot hverandre for tredje dag på rad, ifølge militærtjenestemenn. Soldater fra begge land ble drept i en skuddveksling over grensen i Narowal-distriktet nordøst i Pakistan onsdag, skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no