NRK Meny

Forhandlingar Kypros

 • – Espen Barth Eide skal mekle

  Tidligere utenriksminister Espen Barth Eide skal mekle i konflikten på Kypros, melder landets største avis Phileleftheros. Ap-politikeren, nå direktør i Verdens økonomiske forum, overtar oppgaven etter australske Alexander Downer, skriver avisen.

 • Biden tror på Kypros-løsning

  USAs visepresident Joe Biden håper og tror at en løsning på den 40 år lange striden om Kypros nå er innen rekkevidde, melder NTB. Kypros har vært delt i to siden 1974, da Tyrkia invaderte den nordlige delen av øya.

 • Støtter nye samtaler

  Gjenopptagelsen av fredssamtaler mellom Hellas og Tyrkia på Kypros får støtte fra både EU og USA. Øya ble med i EU i 2004, men er fortsatt politisk delt mellom Hellas og Tyrkia. Øya har også store oljereserver.

 • Optimisme preger nye Kypros-forhandlinger

  Lederne på Kypros sier at de så fort som mulig ønsker å få på plass en avtale som kan bane vei for at den splittede øya samles. Det er FN som har utarbeidet et veikart for de videre forhandlingene, som begge parter nå har sluttet seg til, melder Reuters.

 • Klart for nye Kypros-forhandlinger

  Lederne for greskkypriotene og tyrkiskkypriotene møttes i dag for å innlede en ny forhandlingsrunde om en samling av den splittede øya. Olje og gass kan tvinge fram en enighet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no