Førerkort
Foto: Privat

Førerkort

Oppsummert

Helsedirektoratet og Vegdirektoratet foreslår at eldre kan kjøre bil til de er 80 år før de trenger helseattest fra fastlegen for å få førerkortet fornyet. I dag er grensen 75 år.

 • Skroter førerkort-attest for eldre

  Et flertall på Stortinget vil fjernet kravet om helseattest på førerkort for eldre. SVs forslag får støtte av Ap og Frp. SVs Arne Nævra sier til NTB at dette særlig vil komme eldre i distriktene til gode, der det er få andre transportmuligheter.

 • Måneder med kø for oppkjøring

  Enkelte steder i landet er det inntil fem måneder å vente på å få kjøre opp til bil. Ifølge Autoriserte trafikkskolers landsforbund er det betydelig frustrasjon over lange ventetider mange steder i landet. Verst er det rundt de store byene.

 • SV vil fjerne helseattest-krav

  SVs Arne Nævra fremmer et forslag i Stortinget om å skrote kravet for helseattest på førerkort for eldre personer. Nævra sier til NTB at eldre ikke er overrepresentert i ulykkesstatistikken, og legger til at kravet er fjernet i Danmark og Sverige.

 • Flere bør bytte førerkortet

  Det er om lag 140.000 nordmenn som sitter med gamle førerkort, som snart går ut på dato, melder DinSide. Det gjelder de såkalte Wien-modellene, med kodeord N2 og N3, som fra og med 2023 er ulovlige å benytte som sertifikat.

  Førerkort
  Foto: Elise Holdal / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no