Hopp til innhold
Førerkort
Foto: Privat

Førerkort

Oppsummert

Helsedirektoratet og Vegdirektoratet foreslår at eldre kan kjøre bil til de er 80 år før de trenger helseattest fra fastlegen for å få førerkortet fornyet. I dag er grensen 75 år.

 • Skal vurdere praksis etter cannabis-dom

  Politidirektoratet vil vurdere praksisen med å ta førerkortet fra personer som har brukt cannabis. Det skriver seksjonssjef i Politidirektoratet, Sissel Hammer, i en e-post til NRK etter en høyesterettsdom torsdag. Dommen slo fast at politiet ikke kan inndra førerkort fra personer som har brukt cannabis noen ganger uten at det har noe med bilkjøring å gjøre. Hammer sier at det vil være naturlig å justere politiets praksis i tråd med høyesteretts dom.

 • Flere mister lappen om sommeren

  De siste tre årene har politiet beslaglagt 49 prosent flere førerkort i sommermånedene juni, juli og august enn i resten av årets måneder.

  – Om det er slik at faktisk flere kjører fortere nå, eller om det er vi som har blitt enda flinkere til å avdekke, vet vi ikke. Men vi tar uansett flere for å kjøre for fort, og det er bekymringsfullt, sier UP-sjef Steven Hasseldal til P4.

 • Flere ønsker å ta førerkort

  Vegvesenet har opplevd rekordstor pågang for oppkjøringer i 2021. Fremdeles vil det være lang ventetid for å få kjørt opp hele sommeren og høsten.

  – Det er tydelig at pandemien har bidratt til at flere, særlig rundt de større byene, nå ønsker å ta førerkort, sier Henning Harsem i Statens vegvesen i en pressemelding.

 • Mister ikke automatisk førerkortet

  Det skal bli enklere for folk med rusproblemer å gå til legen - uten å automatisk risikere å miste førerkortet.

  Et flertall på Stortinget har bedt Regjeringen sørge for at det er en sammenheng mellom bruk av rus og kjøring - dersom personen skal miste førerkortet. Det sier ruspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Tellef Inge Mørland til NRK.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no