Laster kart, vennligst vent...

Foreldrepar funnet døde i Gjesvær

Oppsummert

Et foreldrepar i 40-årene som ble funnet døde i Gjesvær i Finnmark lørdag, var begge under behandling for streptokokker, men det kan ikke bekreftes at de døde av det. Dødsfallene blir betegnet som mistenkelige, og dfe skal obduseres tirsdag.

 • Nye analyser av blodprøver

  Det har blitt gjort nye og utvidede analyser av blodprøver i forbindelse med dødsfallene i Gjesvær, opplyser politiadvokat Karoline Gjønnes Johansen. Det var lørdag 24. februar et ektepar i 40-årene ble funnet døde i sitt hjem i fiskeværet i Nordkapp kommune. Den endelige obduksjonsrapporten vil ikke være klar før de nye blodprøvesvarene foreligger – noe Johansen mener vil være i neste uke. Avhør av alle potensielle vitner er gjennomført, og politiets videre etterforskning avhenger av den endelige obduksjonsrapporten. Politiet tror fortsatt at den mest sannsynlige dødsårsaken er av naturlige årsaker.

  Gjesvær kirke
  Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg / NRK
 • Frigir navnene på de døde

  Det var samboerparet Ole Bjørn Herman Johnsen og Duensibsong Sueasa som i februar ble funnet døde i Gjesvær. Begge er født i 1970, opplyser politiet til iFinnmark. Svar på blodprøvene av de to viser at det ikke er noe straffbart som kan knyttes til dødsfallene. Begge hadde vært syke med streptokokker.

 • Ikke giftstoffer i blodet

  Det ble ikke funnet spor av verken alkohol, narkotika eller giftstoffer i blodprøvene tatt av ekteparet som ble funnet døde i sin bolig i Gjesvær i Nordkapp kommune i februar. Det viser blodprøvesvarene, som Finnmark politidistrikt har fått i dag. Dermed er det ingenting som tyder på at noe straffbart har skjedd med ekteparet, som hadde vært syke med streptokokker i forkant av dødsfallene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no