Hopp til innhold

Folketrygdfondet

Oppsummert

Folketrygdfondet, som forvalter Statens pensjonsfond Norge, hadde ved årsskiftet var kapitalen 269 millarder krover. 2019 var det beste året i fondets historie med en inntjening på 12,4 prosent.

 • Nedgang for folketrygdfondet første halvår

  Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk et resultat på -17,8 milliarder kroner i 1. halvår 2022. Avkastningen var -5,4 prosent, og dette var 0,5 prosentpoeng bedre enn markedet. Kapitalen var 315 milliarder kroner ved utgangen av halvåret.

  – Det ble et svakt resultat for porteføljen, men høy oljepris førte til at det norske aksjemarkedet gjorde det bedre enn de globale. Vi er fornøyde med at våre investeringsvalg bidro til en bedre avkastning enn markedet, sier Kjetil Houg, administrerende direktør i Folketrygdfondet i en pressemelding.

  Kjetil Houg, adm. dir i Folketrygdfondet
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • Avkastning på Folketrygdfondet

  Statens pensjonsfond Norge, eller Folketrygdfondet, fikk en avkastning på 2,9 prosent i tredje kvartal 2021. Det er 1 prosentpoeng bedre enn markedet. Folketrygdfondet har ikke slått markedet med større margin siden 2008, skriver fondet i en pressemelding. De opplyser at kapitalen vokste med 9 milliarder kroner i løpet av kvartalet til 326 milliarder kroner.

 • Selger seg ned i Norwegian

  Under Norwegians redningsoperasjon i mai stilte Folketrygdfondet opp i emisjonen som en av de viktigste investorene. Nå selger de seg ned i flyselskapet.

  Ifølge Finansavisen hadde fondet en eierandel i Norwegian på 6,9 prosent etter å ha lagt 300 millioner kroner på bordet i emisjonen.

  Nå skriver avisen at fondet har solgt hele 12,1 millioner aksjer til en verdi mellom 140 og 150 millioner kroner.

 • Godt resultat for Folketrygdfondet

  Folketrygdfondets forvaltning av Statens pensjonsfond Noreg i 2020 gav ei avkastning på 8,8 prosent, eller 23,5 milliardar kroner.

  Det er lågare enn i rekordåret 2019, men framleis betre enn marknaden, skriv Folketrygdfondet i ei pressemelding.

 • 31,5 milliarder kroner i minus

  Folketrygdfondet gikk 31,5 milliarder kroner i minus i første kvartal av 2020. Det skriver Folketrygdfondet i en pressemelding. De første tre månedene av året ble preget av koronaviruset.

Finansminister Siv Jensen vil se på muligheten for at Folketrygdfondet skal kunne investere i f.eks. veinettet. Mindre vei for kronene sier Arbeiderpartiets Marianne Marthinsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no