MACEDONIA-SERBIA-DIPLOMACY
Foto: ROBERT ATANASOVSKI / Afp

Folkemordet i Srebrenica

Oppsummert

Anslagsvis 8.000 bosnjakiske gutter og menn ble massakrert av serbiske soldater i Srebrenica fra 13. til 17. juli 1995.

 • «Slakteren» får sin dom om en måned

  Den bosnisk-serbiske hærsjefen Ratko Mladic, som gikk under kallenavnet «slakteren fra Bosnia» for massakre i Srebrenica i 1995, får 22. november sin dom. Det ble kunngjort at domstolen i dag. Det er lagt ned påstand om livstid.

 • Frikjent for krigsforbrytelser

  En domstol i Sarajevo har frikjent Naser Oric, for krigsforbrytelser. Oric ledet en bosnisk-muslimsk hær i Srebrenica under krigen på 90-tallet, og stod tiltalt for drap på tre serbiske krigsfanger. Sabahudin Muhic ble også frikjent, skriver AFP.

 • Srebrenica-rettssaken utsatt

  Rettsaken mot åtte personer etter massakren i Srebrenica er utsatt. Saken skulle ha staret i en domstol i Serbia i dag, men er utsatt fordi forsvarerne krever at tre dommere byttes ut.

 • Serbisk oppgjør med krigsforbrytere

  For første gang vil Serbia i dag stille åtte menn for retten for å ha deltatt i massakren i Srebrenica i 1995, der opp mot 8000 muslimske gutter og menn ble drept. Hvis de åtte blir funnet skyldige risikerer de tiltalte opp mot 20 års fengsel.

Den serbiske statsministeren Aleksandar Vucic måtte lørdag forlate minneseremonien i Srebrenica etter å ha blitt jaget av en rasende folkemengde.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no