MACEDONIA-SERBIA-DIPLOMACY
Foto: ROBERT ATANASOVSKI / Afp

Folkemordet i Srebrenica

Oppsummert

Anslagsvis 8.000 bosnjakiske gutter og menn ble massakrert av serbiske soldater i Srebrenica fra 13. til 17. juli 1995.

 • Solberg: – Må lære av Srebrenica

  Statsminister Erna Solberg minnes de over 8.000 bosnjakene som ble drept i Srebrenica for 25 år siden i en videomelding på Twitter. – Vi må erkjenne fortiden hvis vi skal lege sårene og bygge en framtid basert på sannhet og forsoning, sier Solberg.

  Laster Twitter-innhold
 • Ni Srebrenica-ofre begraves

  Over 1.000 av ofrene fra Srebrenica-massakren er fortsatt ikke gjort rede for. Men iblant dukker det opp levninger, og lørdag blir ni gutter og menn omsider begravet ved minnestedet, ved tusenvis av andre gravsteiner.

 • General tiltalt for folkemord

  En bosnisk general er tiltalt for folkemord, etter at han skal ha hjulpet den dømte krigsforbryteren Ratko Mladic med å drepe over 8000 muslimer, melder NTB. Generalen Milomir Savcic er tiltalt for å ha bidratt til folkemord i Srebrenica i juli 1995.

 • «Slakteren» får sin dom om en måned

  Den bosnisk-serbiske hærsjefen Ratko Mladic, som gikk under kallenavnet «slakteren fra Bosnia» for massakre i Srebrenica i 1995, får 22. november sin dom. Det ble kunngjort at domstolen i dag. Det er lagt ned påstand om livstid.

 • Frikjent for krigsforbrytelser

  En domstol i Sarajevo har frikjent Naser Oric, for krigsforbrytelser. Oric ledet en bosnisk-muslimsk hær i Srebrenica under krigen på 90-tallet, og stod tiltalt for drap på tre serbiske krigsfanger. Sabahudin Muhic ble også frikjent, skriver AFP.

Den serbiske statsministeren Aleksandar Vucic måtte lørdag forlate minneseremonien i Srebrenica etter å ha blitt jaget av en rasende folkemengde.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no