Hodeskaller folkemord Rwanda
Foto: GIANLUIGI GUERCIA / AFP

Folkemordet i Rwanda

Oppsummert

Minst 800.000 tutsier og hutuer ble drept av organiserte militsgrupper våren 1994. Charles Bandora som ble utlevert fra Norge i 2013, er dømt til 30 års fengsel for mange hundre drap.

 • Norsk kvinne dømt for folkemord

  En 44 år gammel kvinne med norsk statsborgerskap er dømt til livstid i fengsel for oppfordring til folkemord i Rwanda, der kvinnen opprinnelig kommer fra, melder TV 2. Kvinnens forsvarer sier at de forbereder seg på en ankesak.

 • Rwanda: Rettssak utsatt

  En norsk kvinne som kom til Norge i 1999, har sittet varetektsfengslet i Rwanda siden i fjor. Flere vitner har pekt ut kvinnen som delaktig i voldshandlinger under folkemordet i Rwanda i 1994. I dag ble rettsmøte hevet og saken utsatt til 18. mai.

 • Anklager Frankrike for medvirkning

  Rwanda har offentliggjort en rapport der Frankrike anklages for medvirkning til folkemordet i 1994. Rapporten inneholder anklager om at franske tjenestemenn bidro til å bevæpne og beskytte de som utførte folkemordet både før, under og etter perioden.

 • Norsk kvinne anklaget for folkemord

  En kvinne med norsk statsborgerskap, opprinnelig fra Rwanda, er pågrepet i Rwandas hovedstad Kigali. Ifølge VG er kvinnen anklaget for å ha deltatt i folkemord. Hun skal ha bodd i Norge siden 1999.

Minneseremoni 20 år etter folkemordet i Rwanda

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no