Folkeavstemning i Sveits

Oppsummert

Sveitserne stemmer i dag blant annet på nye innvandringsregler og hvordan sentralbanken skal forvalte landets gullreserver.

 • Sveits avviser innvandringsforslag

  Tidlige resultater fra flesteparten av Sveits 26 kantoner viser at rundt 70 prosent av stemmene sier nei til forslaget om å begrense innvandring på grunn av miljøhensyn. Flertallet sier også nei til forslaget om å øke landets gullreserver.

 • Sa nei til ny innvandringslov

  Velgere i Sveits sa nei til en ny innvandringslov i en folkeavstemning i dag, ifølge sveitsiske medier. Forslaget ville begrense mengden innvandrere til landet på bakgrunn av miljøhensyn. Sveitserne stemmer i dag også over landets gullreserver.

 • Sveits stemmer over innvandring

  Sveits avgjør i dag hvorvidt innvandringen skal kuttes dramatisk av hensynet til miljøet. Forslagsstillerne mener dagens tilstrømning av innvandrere krymper landets grøntareal. Hvis ja kuttes innvandring til rundt 16.000 personer i året.

 • Sveitserne stemmer om innvandring

  Hvis folket i Sveits stemmer ja 30. november, vil det bety at innvandringen begrenses til 0,2 prosent av innbyggertallet, det vil si 16.000 personer i året. Sammenlignet med dagens nivå innebærer det et kutt på 75 prosent.

 • Sa nei til Gripen

  Sveitsiske velgere sa nei til å kjøpe inn svenske Gripen-jagerfly til tre milliarder dollar. Et knapt flertall, 52 prosent, stemte mot regjeringsforsalget om å kjøpe flyene.

Sveits innvandring

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no