FNs sikkerhetsråd

 • Vil ikke ha Norge i sikkerhetsrådet

  Miljøpartiet De Grønne mener Norge ikke fortjener en plass i FNs sikkerhetsråd. Talsperson Arild Hermstad sier til NRK at et norsk medlemskap i sikkerhetsrådet kan være dårlig nytt for klimaet, fordi Norge fortsatt satser stort på olje og gass.

 • Norge vil inn i Sikkerhetsrådet

  Under FN-møtet denne uka satser Norges delegasjon og Erna Solberg hardt på valgkamp for å få plass i FNs sikkerhetsråd i perioden 2021-22. Hvert av de 193 medlemslandene har én stemme under valget i 2020. Konkurrentene er Irland og Canada.

 • Vil straffe sviktende fredsstyrker

  USA prøver å få FNs sikkerhetsråd med å rette strengere straff mot fredsbevarende styrker som svikter i sitt oppdrag, skriver AP. De ønsker at de som mislykkes i å beskytte sivile skal sendes hjem eller at hjemlandene ikke skal motta betaling.

 • Norge lanserer sikkerhetsrådssøknad

  Kronprins Haakon og utenriksminister Ine Eriksen Søreide er tilstede når Norge fredag lanserer sitt kandidatur til en plass i FNs sikkerhetsråd i 2021–22. Lanseringen skjer i FN-bygningen i New York og avgjørelsne faller i juni 2020.

 • Fem nye land til sikkerhetsrådet

  Fem nye land er blitt medlemmer av FNs sikkerhetsråd. Tyskland og Belgia var blant de utvalgte etter at Israel trakk sitt kandidatur. Den dominikanske republikk, Sør-Afrika og Indonesia fikk de tre andre rullerende plassene som var på valg.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no