FNs migrasjonspakt

Oppsummert

FNs migrasjonspakt ble 10. desember vedtatt under et møte i Marrakech i Marokko. Avtalen har som mål å styre global migrasjon og styrke rettighetene til migranter og flyktninger.

 • FN har ratifisert migrasjonspakta

  Generalforsamlinga har no formelt godkjent FNs migrasjonspakt, melder AFP. Avtala vart vedteke under eit møte i Marrakech førre veke. Ho har som mål å styre global migrasjon og styrke rettane til migrantar og flyktningar

 • 90 pågrepet i Brussel-demonstrasjon

  Minst 90 personer ble pågrepet og politiet tok i bruk vannkanoner og tåregass for å roe gemyttene under en demonstrasjon i Brussel mot FNs migrasjonspakt. Om lag 5.500 personer deltok i demonstrasjonen, melder det belgiske nyhetsbyrået Belga.

  Aktivister og politi under en demonstrasjon mot FNs migrasjonspakt i Brussel
  Foto: Francois Lenoir / Reuters
 • Mener redegjørelse er bortkastet

  – Vi har en regjering der husfreden bare blir bevart hvis ytre høyre på internett blir fornøyd, sa Audun Lysbakken (SV) etter at Frp sørget for at utenriksministeren kom til Stortinget for å redegjøre for FNs migrasjonspakt.

 • Søreide overbeviste ikke Frp

  Jon Helgheim (Frp) erkjenner at Norge beholder selvråderetten i FNs migrasjonspakt, slik utenriksministeren redegjorde for. Frp tror likevel den vil føre til politisk press til å liberalisere. – Vi forplikter oss til å endre norsk politikk.

 • Ap-kjeft for migrasjonsplattform

  Anniken Huitfeldt (Ap) gir regjeringen mye av skylden for at «misforståelser, fordreininger og overdrivelser» har preget deler av debatten om FNs migrasjonspakt. Hun mener regjeringen burde kommet til Stortinget tidligere.

FrP med dissens om FNs migrasjonspakt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no