Hopp til innhold

FNs migrasjonspakt

Oppsummert

FNs migrasjonspakt ble 10. desember vedtatt under et møte i Marrakech i Marokko. Avtalen har som mål å styre global migrasjon og styrke rettighetene til migranter og flyktninger.

  • FN har ratifisert migrasjonspakta

    Generalforsamlinga har no formelt godkjent FNs migrasjonspakt, melder AFP. Avtala vart vedteke under eit møte i Marrakech førre veke. Ho har som mål å styre global migrasjon og styrke rettane til migrantar og flyktningar

  • 90 pågrepet i Brussel-demonstrasjon

    Minst 90 personer ble pågrepet og politiet tok i bruk vannkanoner og tåregass for å roe gemyttene under en demonstrasjon i Brussel mot FNs migrasjonspakt. Om lag 5.500 personer deltok i demonstrasjonen, melder det belgiske nyhetsbyrået Belga.

    Aktivister og politi under en demonstrasjon mot FNs migrasjonspakt i Brussel
    Foto: Francois Lenoir / Reuters
  • Mener redegjørelse er bortkastet

    – Vi har en regjering der husfreden bare blir bevart hvis ytre høyre på internett blir fornøyd, sa Audun Lysbakken (SV) etter at Frp sørget for at utenriksministeren kom til Stortinget for å redegjøre for FNs migrasjonspakt.

  • Søreide overbeviste ikke Frp

    Jon Helgheim (Frp) erkjenner at Norge beholder selvråderetten i FNs migrasjonspakt, slik utenriksministeren redegjorde for. Frp tror likevel den vil føre til politisk press til å liberalisere. – Vi forplikter oss til å endre norsk politikk.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no