Trump og Haley
Foto: Craig Ruttle / AP

FN

Oppsummert

FN ble opprettet like etter andre verdenskrig, i hovedsak for å unngå lignende krigssituasjoner i framtiden. Hovedkontoret ligger i New York i USA, og organisasjonen har 193 medlemsland.

 • Kritikk mot FNs menneskerettsråd

  Bahrain, Kamerun og Filippinene er blant landa som er valt inn i FNs menneskerettsråd. Det har ført til krass kritikk frå menneskerettsorganisasjonar. Fleire av dei nye medlemslanda i rådet er sjølv skulda for grove brot på menneskerettane.

 • Guterres roser Haleys innsats

  FNs generalsekretær António Guterres sier via en talsperson at han er dypt takknemlig for det utmerkede samarbeidet med Nikki Haley. Det melder Reuters. Haley gikk av som USAs FN-ambassadør i dag.

  FNs påtroppende generalsekretær Antonio Guterres
  Foto: Anders Tvegård / NRK
 • Bekrefter at Nikki Haley går av

  Donald Trump sier at han har akseptert oppsigelsen til FN-ambassadør Nikki Haley, og at hun går av ved utgamgen av 2018. Haley skal ha sagt at hun ikke stiller til presidentvalg i 2020, men at hun skal jobbe for kampanjen til Trump, melder Reuters.

 • Bekrefter møte med Trump og Haley

  Pressetalskvinne for Det hvite hus, Sarah Sanders, bekrefter at president Trump og USAs FN-ambassadør, Nikki Haley, skal møtes på det ovale kontor klokken 16:30 norsk tid. Ifølge Reuters trekker Haley seg som FN-ambassadør.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no