NRK Meny

FN

Oppsummert

FN ble opprettet like etter andre verdenskrig, i hovedsak for å unngå lignende krigssituasjoner i framtiden. Hovedkontoret ligger i New York i USA, og organisasjonen har 193 medlemsland.

 • Vil ha gransking av kjemiske angrep

  FNs generalsekretær António Guterres vil ha ei ny etterforsking om angrep med kjemiske våpen i Syria. – Verdssamfunnet må finne ein måte å identifisere dei ansvarlege og stille dei til ansvar, sa Guterres under eit møte i FNs tryggingsråd torsdag.

  Antonio Guterres frykter 2018
  Foto: UNITED PHOTOS / Reuters
 • Millionkutt i FN-budsjettet

  FN har vedtatt et budsjett som er redusert med over 285 millioner dollar neste år, på grunn av et kutt på fem prosent fremforhandlet av Trum-administrasjonen. Kuttet vil ikke ramme utgifter til fredsbevarende styrker og humanitært hjelpearbeid.

 • FN-diplomat gjestar Nord-Korea

  Visegeneralsekretæren ved FN-kontoret for politiske saker reiser på eit sjeldan besøk til Nord-Korea, melder AFP. Ifølgje talsperson Stephane Dujarric i FN vil Jeffrey Feltman komme til Nord-Koreas hovudstad Pyongyang tysdag og bli verande til fredag.

  Foto: Raul Arboleda / AFP
 • Ber Norge ta imot flere flyktninger

  I et brev til statsminister Erna Solberg (H) ber FNs høykommissær for flyktninger Norge om å ta imot langt flere kvoteflyktninger enn dagens planer, melder VG.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no