Trump og Haley
Foto: Craig Ruttle / AP

FN

Oppsummert

FN ble opprettet like etter andre verdenskrig, i hovedsak for å unngå lignende krigssituasjoner i framtiden. Hovedkontoret ligger i New York i USA, og organisasjonen har 193 medlemsland.

 • Geir Pedersen kan bli FN-utsending

  Generalsekretær i FN, Antonio Guterres, har informert Sikkerhetsrådet om at han vil ha norske Geir Pedersen som sin nye spesialutsending i Syria. Pedersen er for tiden norsk ambassadør til Kina og har tidligere vært Norges ambassadør i FN.

 • Kritikk mot FNs menneskerettsråd

  Bahrain, Kamerun og Filippinene er blant landa som er valt inn i FNs menneskerettsråd. Det har ført til krass kritikk frå menneskerettsorganisasjonar. Fleire av dei nye medlemslanda i rådet er sjølv skulda for grove brot på menneskerettane.

 • Guterres roser Haleys innsats

  FNs generalsekretær António Guterres sier via en talsperson at han er dypt takknemlig for det utmerkede samarbeidet med Nikki Haley. Det melder Reuters. Haley gikk av som USAs FN-ambassadør i dag.

  FNs påtroppende generalsekretær Antonio Guterres
  Foto: Anders Tvegård / NRK
 • Pessimistisk tale fra FN-sjefen

  FNs generalsekretær António Guterres tegnet et dystert bilde av verdens tilstand da han skal talte til verdens ledere i FNs hovedforsamling. – Dagens verdensorden bli stadig mer kaotisk. Maktforholdene er mindre tydelige, sa Guterres.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no