Fly forurenser mindre om de flyr rettere
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flytrafikken i Norge

Oppsummert

Flytrafikken i Norge er stanset grunnet problemer med et datanettverk som forsyner Avinor med informasjon. Det er uklart hvor lang tid det vil å rette feilen.

 • Blei nekta å gå ombord

  To menn i 20 -og 40 åra blei nekta å gå ombord i eit fly på Stavanger lufthamn, Sola, søndag. Begge var rusa og hissige. Den eldste av dei er meldt til politiet for truslar mot offentleg tenestemann. Beggeer meldt for å forstyrra ro og orden.

  Stavanger lufthavn
  Foto: Mathias Oppedal / NRK
 • Antall flyforsinkelser stabilises

  Antallet innstillinger og forsinkelser i flytrafikken flater ut etter flere års økning, ifølge erstatningsselskapet Airhelp. Under første kvartal 2019 ble 14.500 flyvninger i Norge innstilt eller forsinket, noe som rammet 1,7 millioner passasjerer.

  Flere innstilte fly fredag morgen
  Foto: Skjermdump
 • Avinor: Ikke hacking

  Avinor opplyser i en mail til NRK at de ikke har grunn til å tro at datafeilen fredag morgen er hacking. – Generelt frykter alle selskaper hacking, men ingen grunn til å tro at det er tilfellet her, opplyser kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud.

 • Ber passasjerer møte som normalt

  Både SAS og Norwegian måtte innstille avganger på grunn av Avinors tekniske problemer i morgentimene. SAS opplyser at passasjerer må regne med forsinkelser, men ber reisende bør møte som normalt.

 • Flytrafikken i gang igjen

  All flytrafikk i Norge er i gang igjen. Det skriver Avinor i en pressemelding, etter at de tekniske problemene er løst. – Trafikken går etter hvert som normalt, men det vil bli en del følgeforsinkelser utover dagen, skriver Avinor.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no