Hopp til innhold
Flytoget
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Flytoget

  • Flytoget svartelister flere drosjeselskaper

    En taxiregning på over 10 000 kroner for en tur mellom Oslo og Gardermoen, har fått Flytoget til å sperre opp øynene.

    Selskapet svartelister fem drosjeselskaper og vurderer politianmeldelser for forfalskning av rekvisisjoner og altfor høye priser.

    Ifølge Dagens Næringsliv, har flyselskapet over 40 fakturaer under behandling.

    – Kriteriene for en slik behandling er for høye priser, underlige rekvisisjoner, rekvisisjoner som dukker opp flere ganger og selskaper som ikke er registrert i Brønnøysundregistrene, sier Åge Pedersen i Flytoget til DN.

    De aktuelle selskapene avisen har vært i kontakt med nekter imidlertid for å ha gjort noe galt.

    – Vi avviser anklagene fra Flytoget, sier daglig leder Abdul Razzaq i Nye Royal Taxi, som er ett av selskapene Flytoget nå setter på listen over uønskede samarbeidspartnere.

    Han etterspør dialog slik at de kan bli enige om en ordning.

    Flytoget har allerede anmeldt et tilfelle de mener er forsøk på svindel.

    Flytoget
    Foto: Siri Vålberg Saugstad / Siri Vålberg Saugstad
  • Flytoget meiner staten kan tape milliardar

    Flytoget meiner staten vil tape 1,4 milliardar kroner på å slå saman Vy og Flytoget, melder Teknisk ukeblad. Togselskapet ber om eit hastemøte med regjeringa.

    Flytoget har bestilt ein rapport som viser at ei samanslåing kan gi eit tap på 460 millionar i året fram til 2028. Rapporten baserer dette på at Flytoget går med overskot, medan det offentlege betalar ein viss del av billetten for dei som reiser med Vy gjennom subsidiar.

    Flytoget meiner også at avgjerda om å gi Vy ansvaret for all togtrafikk på Austlandet, også strekninga til Flytoget, er teke på feil grunnlag.

  • Flytoget reagerer på svimlende rekvisisjonskrav fra taxisjåfører: – Ren svindel

    Flytoget opplever at flere taxisjåfører kommer med krav de mener er ren svindel. En sjåfør ville ha 10.000 kroner for en tur fra Oslo S til Gardermoen.

    En annen sjåfør krevde 10.490 kroner for en tur fra Gardermoen til Drammen, mens en tredje ville ha 2.500 kroner ekstra for bagasje, skriver Dagens Næringsliv.

    – Dette er blitt mye verre den siste tiden. Flere prøver seg, og det er grunn til å tro at dette har sammenheng med frislippet i taxinæringen i 2020. Vi forsøker så godt vi kan å redusere kostnadene, og da kan vi ikke utbetale slike summer, sier direktør for virksomhetsstyring i Flytoget, Åge Pedersen.

    Det er når togene ikke går, ved for eksempel ulykker, at passasjerer kan ta taxi på rekvisisjon fra Flytoget. Da vil Flytoget i ettertid betale taxiregningen. (NTB)

  • Kontrollkomiteen stoppar vidare undersøkingar av togtildeling på Austlandet

    Prosessen for tildelinga av persontogtrafikken på Austlandet blir ikkje vidare undersøkt av kontrollkomiteen på Stortinget, opplyser Høgre.

    Kontrollkomiteen stilte 21. mars i år ei rekke spørsmål til samferdselsministeren om Vy-tildelinga.

    Sidan har det vore dialog mellom departementet og kontrollkomiteen om saka.

    Kontrollkomiteen har nå avgjort at dei ikkje vil gå vidare med undersøkingane av prosessen om tildeling av persontogtrafikken på Austlandet. Det bekreftar kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Peter Frølich (H) til NTB.

    – Komiteen har gått gjennom over 1000 sider med dokumentasjon. Gjennomgangen viser at det har vore ein veldig uryddig prosess der regjeringa endra spelereglane fundamentalt mens forhandlingsprosessen gjekk føre seg.

    Samstundes seier han at det ikkje er bevist at Stortinget blei feilinformert.

    – Vi har ikkje funnet direkte bevis for at Stortinget er feilinformert eller at føringar frå Stortinget er brotne.

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no