Brannvesen, ambulanser og politi har rykket ut etter flyhavariet.
Foto: SVT

Flystyrt i Sverige

Oppsummert

Ni mennesker døde søndag 14.07 i en flystyrt i Umeå i Sverige. Åtte av dem var fallskjermhoppere, den siste var piloten. Flyet gikk ned rett etter at det tok av.

 • Hopper for første gang etter styrt

  Fallskjermklubben i Umeå i Sverige arrangerer i kveld sin første hoppkveld etter flystyrten i juli, hvor ni personer omkom. Sjefinstruktør Johan Hellström i fallskjermklubben sier til SVT at mange har hoppet i sommer, men ikke i klubbens regi.

 • Bergingsarbeid i Umeå i gang

  Bergingen av ulykkesflyet som styrtet i Umeå startet onsdag formiddag, skriver Ekspressen. Flydelene skal løftes bort med hjelp av et helikopter, og skal undersøkes av den svenske Havarikommisjonen. Håpet er å finne årsaken til ulykken.

 • Advarte om ulykkesflyet i høst

  Australske myndigheter advarte om ulykkesflyet av typen GA8 Airvan i høst, skriver Dagbladet. Advarselen kom etter at en pilot omkom i en ulykke med samme flytype.

 • Syv menn og to kvinner døde

  Det var syv menn og to kvinner som omkom i flyulykken i Umeå søndag. Det sa svensk politi under en pressekonferanse mandag ettermiddag. Det jobbes fortsatt med å identifisere de omkomne, og målet er at alle skal være identifisert i løpet av uken.

  Flystyrt Umeå
  Foto: Erik Abel/tt / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no