NRK Meny
Flystyrt i Sør-Sudan
Foto: CHARLES LOMODONG / Afp/NTB Scanpix

Flystyrt i Sør-Sudan

Oppsummert

Et fly styrtet i Sør-Sudan onsdag formiddag. Flere titalls mennesker har omkommet. Flyet hadde nettopp tatt av fra den internasjonale flyplassen i Juba og var på vei til et oljefelt nord i landet.

 • Spedbarn eneste overlevende

  36 mennesker er bekreftet døde etter flystyrten i Sør-Sudan onsdag. Det kom meldinger om at opptil tre personer kunne ha overlevd. Ifølge Ap torsdag, er et spedbarn den eneste overlevende etter ulykken.

 • Pilot løy om passasjertall

  Flykapteinen informerte kontrolltårnet om at han hadde 12 passasjerer og seks ansatte om bord da han lettet fra flyplassen i Juba. Minst 36 mennesker er bekreftet døde, det er usikker hvor mange av disse som var om bord og hvor mange som var på bakken.

 • Hadde ikke passasjertillatelse

  Stephen Warikozi, sjefen for det sørsudanske luftfartstilsynet, sier til Ap at lasteflyet som styrtet onsdag ikke var autorisert til å frakte passasjerer. Minst 36 mennesker er bekreftet døde etter styrten.

 • – Ikke i stand til å fly

  Flyet som styrtet i Sør-Sudan onsdag, var på ingen måte i god nok teknisk stand til å fly, sier flyprodusenten Antonov. Flyet hadde ikke vært til service slik som kreves, sier selskapet.

 • Tre passasjerer skal ha overlevd

  Offisielle dokumenter tilsier at det var 18 personer om bord på flyet da det styrtet onsdag. Myndighetene sier til Reuters at tre overlevde, blant dem et barn og alle sørsudanere. Seks av personene skal ha vært utenlandske.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no