RUSSIA PLANE CRASH Russian Defense Ministry plane crash near Sochi
Foto: YEVGENY REUTOV / Epa

Flystyrt i Russland

Oppsummert

Et russisk fly av typen Tupolev Tu-154 styrtet søndag morgen i Svartehavet. Flyet var på vei fra Sotsji til Syria og hadde minst 90 personer om bord. Over 60 av dem var medlemmer av et verdenskjent militærkor.

 • Utelukker ikke ekstern påvirkning

  Det russiske forsvarsdepartementet sier at de ikke utelukker at det kan ha vært en ekstern påvirkning som forårsaket at Tupolev-flyet styrtet søndag morgen, melder Reuters. Hittil er det ikke funnet tegn til en brann eller eksplosjon ombord på flyet.

 • – Utstyret fungerte ikke normalt

  Russlands samferdselsminister Maxim Sokolov sier at flyet som søndag morgen styrtet i Svartehavet hadde utstyr som ikke fungerte normalt, melder AFP. Flyet var på vei fra Sotsji til Syria. Minst 90 personer mistet livet.

 • Håper på svar innen en måned

  Det russiske forsvarsdepartementet sier de håper å ha funnet årsaken til at flyet som styrtet søndag morgen i Svartehavet om en måneds tid. De sier også at det ikke er realistisk å ha funnet årsaken innen 30 dager, melder Reuters.

 • Ingen tegn til brann etter flystyrt

  Det russiske forsvarsdepartementet sier det er ingenting som tilsier at det var en brann eller eksplosjon ombord på det russiske flyet som styrtet søndag morgen i Svartehavet, melder Reuters. 92 mennesker mistet livet i flystyrten.

 • Tvil om flaps var styrtårsak

  Flaps kan ha vært årsaken til at Tupolev-flyet styrtet i Russland. Men tidligere leder for det russiske luftforsvaret, Nikoali Antosjikn, avviser at feil ved flapsene kan være årsaken. Han påpeker at det er standard prosedyre å trene på flapsesvikt.

Nyhetsoppdatering om flystyrt i Svartehavet.Et russisk fly av typen Tupolev Tu-154 styrtet søndag morgen i Svartehavet. Flyet var på vei fra Sotsji til Syria og hadde 92 personer om bord. Over 60 av dem var medlemmer av et verdenskjent militærkor.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no