Hopp til innhold
Fly på bakken
Foto: Francois Mori / Ap

Flystreik i Europa

  • Flere europeiske flyvninger kansellert på grunn av streik

    Streiken i flyselskapene Ryanair og Brussels Airlines har ført til at flere hundre flyvninger er blitt kansellert i Spania, Belgia og Portugal.

    Kabinansatte i Ryanairs fagforeninger i Spania, Belgia og Portugal gikk fredag ut i en tre dager lang streik. Grunnen er at de krever høyere lønn og bedre arbeidsvilkår.

    127 flyvninger fra flyplassen i den belgiske byen Charleroi er kansellert mellom fredag og søndag. I tillegg har det tyske flyselskapet Lufthansa kansellert 315 flyginger til og fra flyplassen i Brussel under den tre dager lange streiken.

    To flyvninger er kansellert i Portugal, ifølge fagforeningen SNPVAC. Det er imidlertid forventet at streiken vil føre til flere kanselleringer utover dagen.

    Det er kun flyvninger til Brussel som er kansellert i Spania foreløpig.

    (NTB)

  • SAS-passasjerer rammes av flystreik

    SAS-flygninger fra Oslo, København og Stockholm er kansellert som følge av streik blant flygeledere i Italia. Forbrukerrådet minner folk om rettighetene de har.

    – Vi jobber med å booke om passasjerene til andre flyselskaper, men det jobber alle flyselskapene med, så det er kamp om plassene, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til NTB.

    Han vet ikke hvor mange nordmenn som er rammet. Flygninger til og fra Roma og Milano mandag er kansellert.

    Forbrukerrådet oppfordrer folk til å bruke deres kalkulator for å finne ut hva de har krav på.

    – Dette er en skikkelig lei situasjon for både passasjerer og flyselskap, men heldigvis har vi regler som sørger for å gjøre det beste ut av det, sier avdelingsdirektør Pia Høst til NTB.

    D96IeP1kLRY
    Foto: Gorm Kallestad / NTB
  • Tysk flystreik rammer 220.000

    Trafikken ved åtte tyske lufthavner, inkludert landets største i Frankfurt, lammes tirsdag av streik blant sikkerhetspersonell. Flyplassorganisasjonen ADV advarer om at streiken kommer til å lamme tysk flytrafikk og berøre minst 220.000 passasjerer.

  • Millioner rammet av flystreik

    Det kan bli en kaossommer i lufta, også for norske syden-turister, etter at søreruropeiske flygeledere går til storstreik, melder Nettavisen. Antallet forsinkelser i luftfarten har firedoblet seg i forrige måned.

  • Easy Jet rammet av streik

    Fagforeningsgrupper for lavprisselskapet EasyJets franske kabinansatte har varslet at de vil gjennomføre en nyttårsstreik på grunn av lav lønn og dårlige arbeidstider. Streiken blir fra 31. desember til 1. januar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no