Hopp til innhold

Flyr er i mål med kriseemisjonen

Det melder selskapet i en børsmelding. Flyr har hentet de første 250 millionene de ønsket seg gjennom en såkalt rettet emisjon. I en rettet emisjon henvender selskapet seg til spesifikke investorer.

25 milliarder nye aksjer ble gjort tilgjengelig til en pris på 1 øre per aksje. Aksjene kan ikke handles med før 17. november.

– Emisjonen har vekket sterk interesse fra investorer av høy kvalitet både i Norge og internasjonalt, og ble overtegnet, heter det i børsmeldingen.

Pengene Flyr nå har hentet vil bli brukt for å reetablere selskapets finansielle posisjon, slik at det kommer seg gjennom første kvartal neste år, skrives det videre.

Styreleder Erik Braathen sitter nå på en milliard aksjer i selskapet gjennom sitt investeringsselskap Ojada, ifølge meldingen.

Kriseplanen til det relativt nyoppstartede Flyr har fire faser. Totalt vil det kriserammede selskapet hente inn 700 millioner kroner.

Selskapets opprinnelige kriseplan havarerte, men forvalter Jan Petter Sissener var blant investorene som kom med et nytt alternativ, som Flyr-styret altså valgte å gå for.

Senere i høst vil Flyr be om at dagens aksjonærer stiller med 100 millioner kroner gjennom en såkalt reparasjonsemisjon.

Flyr på Gardermoen
Foto: Hanna Johre / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no