Flyktninger fra Syria kommer til Pireus i hellas
Foto: YANNIS BEHRAKIS / Reuters

Flyktninger og migranter

Oppsummert

Rundt 60 millioner mennesker er på flukt i verden, viser en rapport fra FNs høykommissær for flyktninger. Det er en dobling på 20 år. De største flyktningstrømmene kommer fra Syria, Irak og Afghanistan, men stadig flere reiser fra afrikanske land.

 • Fant migranter langs motorvei

  Politiet i Mexico fant torsdag 65 migranter fra Sri Lanka og Bangladesh gående langs en motorvei i delstaten Veracruz, på vei mot USA, skriver AP. De var dehydrerte og sultne. De skal ha flydd fra Qatar til Colombia i april, og siden reist nordover.

 • Nekter nok et redningsfartøy

  Italia nekter det spanske redningsfartøyet Open Arms å legge til kai. Om bord er 121 mennesker som ble reddet etter to forlis i Middelhavet i forrige uke. Organisasjonen som eier skipet opplyser at skipet også er nektet å legge til kai på Malta.

 • Over 15.000 utledninger utvist

  Istanbul har på knapt tre uker utvist over 15.000 innvandrere og flyktninger uten gyldige papirer, deriblant syrere, opplyser kontoret til byens guvernør. Blant de utviste er 2.630 uregistrerte syrere som er sendt til flyktningleirer utenfor byen.

 • Overlevde mistillitsforslag

  Den italienske regjeringen overlevde et mistillitsforslag onsdag, skriver Reuters. Forslaget hadde utgangspunkt i en resolusjon om sanksjoner mot skip som redder migranter fra havet. Regjeringen vant avstemmingen med 325 mot 248 stemmer.

 • Reddet 141 migranter

  141 migranter ble i løpet lørdag reddet til havs mellom Spania og Marokko. Det melder spanske myndigheter. Rundt 11 000 flyktninger har kommet over havet til Spania så langt i år og 203 har død i forsøket.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no