NRK Meny
Tog på vei ut av Eurotunnelen
Foto: DENIS CHARLET / AFP

Flykter gjennom Eurotunnel

Oppsummert

Flyktninger og migranter prøver jevnlig å komme seg til Storbritannia ved hjelp av tunnelen som går under Den engelske kanal. Ni personer er funnet døde i tunnelen siden juni.

 • – Migrantkrisen har topprioritet

  Innenriksministerne i Frankrike og Storbritannia skriver i en felles uttalelse at migrantkrisen i havnen i Calais har topprioritet. Landene er begge forpliktet til å ta tak i situasjonen og har styrket sikkerheten. Tirsdag møttes Cazeneuve og May i London til krisemøte.

 • FN-topp kritiserer Cameron

  David Cameron har beklaget seg over at Storbritannia utsettes for «en sverm av mennesker» som er på leting etter et bedre liv. FNs spesialutsending for internasjonal migrasjon, Peter Sutherland, mener Cameron nører opp under fremmedfrykt, skriver AFP.

 • Skadd i forsøk på å krysse grensen

  En egyptisk mann er livstruende skadd etter å ha forsøkt å ta seg ulovlig med et Eurostar-tog som skulle fra Paris til London. Mannen fikk kraftig støt da han prøvde å hoppe fra taket på et tog til det neste i Paris onsdag, melder nyhetsbyrået AFP.

 • Ekstra politifolk til Eurotunnel

  Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve vil sende 120 ekstra politifolk til Calais for å sikre kanaltunnelens terminal, etter at over tusen migranter de to siste nettene har forsøkt å ta seg inn i Eurotunnels terminal ved den franske havna, skriver NTB.

 • Påkjørt av varebil i Eurotunnel

  Flyktningen som ble funnet død i Eurotunnel i natt, ble påkjørt av en varebil. Mannen var fra Sudan, melder den franske TV-kanalen BFMTV. Storbritannias statsminister David Cameron sier han er veldig bekymret for situasjonen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no