Hopp til innhold
Russisk fly styrtet i Sinai i Egypt 31. oktober 2015
Foto: MAXIM GRIGORYEV / Afp

Flykrasj på Sinaihalvøya

Oppsummert

Et russisk fly på vei fra Sharm el-Sheikh til St. Petersburg styrtet 31. oktober 2015 på Sinaihalvøya. 224 mennesker om bord døde. Den russiske sikkerhetstjenesten har bekreftet at det var en bombe om bord i flyet.

 • Igjen fly mellom Russland og Egypt

  Russland og Egypt er enige om å gjenoppta flyavganger mellom landene så fort som mulig. Det har ikke vært flytrafikk mellom landene siden et russisk passasjerfly ble skutt ned over Sinai for snart fem måneder siden. Alle de 224 ombord ble drept.

 • Egypt: Flystyrt var terrorhandling

  President Abdel Fatah al-Sisi sier at flystyrten i Sinai i oktober i fjor var en terrorhandling, melder Cairo Post. Den eller de som stod bak skal ha ønsket å ramme egyptisk turisme og ødelegge forholdet mellom Egypt og Russland ifølge presidenten.

 • Mekaniker mistenkt for flybombe

  En mekaniker som jobbet for EgyptAir er mistenkt for å ha plantet en bombe i det russiske flyet som styrtet i Egypt i oktober, ifølge en anonym kilde. Det melder Reuters. To politimenn og en ansatt som jobbet med bagasje skal også være pågrepet.

 • Egypt avviser fortsatt terror

  Egyptiske myndigheter mener det ikke er bevist at det lå noe kriminelt bak flystyrten på Sinai i oktober, der 224 mennesker omkom. Den russiske etterretningstjenesten sa i november at det er funnet spor av sprengstoff i vraket av det russiske flyet.

Morten Jentoft om bombe i russisk fly som styrtet i Egypt
Egyptiske myndigheter presenterer siste nytt i etterforskningen etter flykatastrofen som kostet 224 menneskeliv på Sinaihalvøya forrige lørdag
Informasjon fra ferdsskriveren i ulykkesflyet tyder på at det kan ha vært en eksplosjon.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no