APTOPIX Russia Plane Fire
Foto: AP

Flybrann i Moskva

Oppsummert

Mandag 5. mai 2019 måtte eit passasjerfly naudlande på Sjeremetjevo flyplass i Moskva, etter at det braut ut brann ombord. Minst tretten menneske mista livet, to av dei var born.

 • Amerikanar omkom i flybrann

  Ein amerikansk mann (22) frå Santa Fe i New Mexico var blant dei omkomne då eit russisk fly brann og naudlanda i Moskva i helga. Han var på veg til nordvestlege Russland for å jobbe som guide for flugefiskarar, ifølgje hans tidlegare arbeidsgjevar.

 • Aeroflot-flygeren forteller om lyn

  Aeroflot-flyet som gikk opp i flammer på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva, fikk ifølge flygeren problemer som følge av lyn. Denis Jevdokimov sier at flyet som følge av lyn mistet kontakten med tårnet rett etter avgang og måtte innlede nødprosedyrer.

 • Farsund-mann vitne til flydrama

  Norske Morten Kroslid var en av de mange passasjerene som ble vitne til den dramatiske brannen som tok 41 liv på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva. – Flammene sto vel 30 meter til værs. Det var surrealistisk, sier Farsund-mannen til Fædrelandsvennen.

 • Peker på tre mulige årsaker

  Årsaken til flybrannen er ikke kjent, men flyselskapet Aeroflot bekrefter at det har vært en teknisk feil i en flymotor. Russiske etterforskere peker på tre mulige årsaker: Uerfarne piloter, teknisk feil og dårlig vær. Det melder nyhetsbyrået AP.

 • Seks personer alvorlig skadd

  41 omkom i en flybrann på Sjeremetjevo internasjonale lufthavn i Moskva søndag. Seks personer er alvorlig skadd etter brannen, ifølge russiske myndigheter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no