Hopp til innhold
Fylkesveg 17 i Overhalla under vann
Foto: Statens vegvesen

Flom i Trøndelag

Oppsummert

Store nedbørsmengder kombinert med snøsmelting fører til flom i Nord-Trøndelag. Mange veier er stengt og 50 husstander I Overhalla og Høylandet er isolert. En gård har stått i full brann.

 • 29 sauer druknet etter flom

  29 sauer er funnet druknet etter flommen i Trøndelag. Det var saueeieren selv som fant dyrene døde. 18 sauer er funnet i livet, mens 18 fortsatt er savna, opplyser politiet i Nord-Trøndelag.

 • E6 opna att etter flaum

  E6 i Nord- Trøndelag er opna ved Fossland om lag 2 kilometer for Grong der det tidlegare var stengt på grunn av flaum, melder Statens vegvesen. Det var venta at vegen ville vere stengd til i morgon laurdag, men vatnet i området har sokke.

 • Redningsuhell førte til storbrann

  Den flomisolerte gården på Høylandet i Trøndelag tok fyr da folk fra teknisk etat i kommunen forsøkte å fylle bensin på aggregatet til vannpumpene. Gården var oversvømt og delvis isolert, da det tok fyr i formiddag.

 • Se fra brannen på Høylandet

  En gård på Vassbotna på Høylandet som delvis er isolert på grunn av flom, står nå også i brann. Brannmannskapet måtte fraktes inn i båt, mens brannbilen ble slept inn av en traktor.

  Reporter Karin Jegtvik intervjuer lensmann Lundstadsveen.
 • Se brannen fra den isolerte gården

  En gård på Vassbotna på Høylandet står i full brann Gården har vært delvis isolert på grunn av flommen. Huset er i ferd med å brenne helt ned. Brannvesenet ble fraktet inn i båt. Det er ingenting som tyder på at det er fare for liv og helse.

  En gård på Vassbotna på Høylandet som delvis er isolert på grunn av flom, står nå også i brann. Våningshuset er i ferd med å brenne helt ned, mens brannvesenet må fraktes inn i båt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no