Biler står fast under oversvømmelsene forårsaket av kraftig regnvær i millionbyen Zhengzhou sentralt i Kina tirsdag.
Foto: AP

Flom i Kina

Oppsummert

Store oversvømmelser rammer det sentrale Kina etter den kraftigste nedbøren på 60 år. Minst tolv personer har omkommet. I storbyen Luoyang står en demning i fare for å kollapse, ifølge hæren.

 • Innbyggere flykter fra flom i Kina

  Landsbyboere evakueres over midlertidige broer mens oversvømmelser sluker store deler av provinsen Henan i Sentral-Kina på fredag.

  Den historiske nedbørsmengden har så langt rammet tre millioner personer, og 33 har mistet livet, ifølge kinesiske myndigheter.

  Folk fanges av flomvannet i dagesvis uten rent vann og mat, veier smadres av flombølger, og store områder dekkes av tykk leire.

  Ekstremværet har nå flyttet seg fra provinshovedstaden i Henan, Zhengzhou, der redningsarbeid pågår. Blant annet er en annen millionby, Xinxiang, nå utsatt.

  Meteorologer advarer også mot en tyfon som kan treffe østkysten av Kina i helgen.

  Kollapset vei i Gongyi
  Foto: Jade Gao / AFP
 • Regn for ett år falt på tre dager

  En kjempeflom i Kina har tatt minst 25 liv og 200.000 er evakuert.

  Flommen rammer Henan-provinsen og hovedstaden Zhengzhou, som ha rvært utsatt for noe av det kraftigste regnet på tusen år. På tre dager har det kommet like mye regn som det pleier å komme på ett år, ifølge BBC.

 • Minst 25 døde etter flom i Kina

  Tallet døde etter flommen i Henans provinshovedstad Zhengzhou i Kina er oppjustert til minst 25. Sju personer er meldt savnet.

  200.000 personer er evakuert i den sentrale provinsen der det bor nærmere 100 millioner mennesker. Flommen skyldes noe av det erste regnværet på tusen år, ifølge lokale meteorologer.

  Flomvann har oversvømt T-banetunneler i Zhengzhou, noe som har kostet minst tolv personer livet.

 • 200.000 personar evakuert frå flaum

  I byen Zhengzhou i Henan-provinsen i Kina er nærmare 200.000 evakuert etter flaumen som har ramma landet.

  Ifølge AFP skal ein demning ha blitt øydelagt og fleire elver har gått langt utover sine bredder i byen, som har over 10 millionar innbyggarar.

  Foto: Str / AFP
Flom forårsaket av store nedbørsmengder har ført til at 37 mennesker har mistet livet i Kina, oppgir statlige medier. Vannmengdene har i tillegg gått ut over kraftforsyning, jordbruk og veier. Bildene er tatt 16. og 17. august 2013.
Flom

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no