TOPSHOT-INDIA-WEATHER-FLOOD
Foto: STR / Afp

Flom i India

Oppsummert

Over 200 mennesker har mistet livet i flom forårsaket av kraftig regn i monsunperioden i India i sommer. Over 50.000 mennesker er evakuert sør og øst i landet og over 3000 bygninger er ødelagt som følge av flom og skred.

 • 40 døde i flom i India

  Minst 40 mennesker har mistet livet i flom i India, opplyser myndighetene tirsdag. Flere elver, blant dem Ganges-elva, har steget over varselmerkene og truer med å oversvømme enda flere områder. Så langt er 26.000 personer reddet fra vannmassene.

  INDIA-WEATHER/
  Foto: JITENDRA PRAKASH / Reuters
 • 120 døde i monsun i India

  Minst 124 mennesker har omkommet i monsunstormer i Øst-India, og 17 sjeldne neshorn druknet i en dyrepark. I to delstater rammet oversvømmelsene 4,8 millioner mennesker. I en annen delstat døde flere bønder som jobbet ute på jordene sine, melder DPA.

 • Døde i bygningskollaps i India

  Minst ni personer døde da en treetasjers bygning i en forstad til Mumbai kollapset på grunn av kraftig regn, melder Reuters. De siste dagene har 50.000 mennesker måttet evakuere sør og øst i landet på grunn av flommen. Over 3000 hus har kollapset.

 • 28 døde etter lynnedslag i India

  Minst 28 personer, de fleste av dem bønder som var ute og sådde ris, mistet livet da lynet slo ned på et jorde i den indiske delstaten Odisha, opplyser landets myndigheter. Den siste uka har 52 mennesker mistet livet i flom og oversvømmelser i India.

 • 52 døde i flom i India

  52 mennesker i India har mistet livet etter at kraftig regn skyllet ned nord og nordøst i landet, og førte til store oversvømmelser. Flere titalls tusen personer har mistet hjemmene sine som følge av flommen, ifølge nyhetsbyrået AP.

  India Floods
  Foto: Altaf Qadri / Ap
Monsunregnet i India og Pakistan har ført til store skader.
Tusenvis har blitt evakuert av militæret i Nord-India etter på grunn av flommen som har tatt livet av over 200 mennesker.
Myndighetene frykter at over tusen mennesker har omkommet etter at en voldsom flom har rammet India. Titusener er isolert fordi veiene er ødelagt, og det er satt i verk et stort redningsarbeid.
Indiske soldatar kjempar for å nå fram til byar og landsbyar som er avskorne frå omverda på grunn av kraftig regnvêr, flaum og jordskred. Minst 1000 menneske kan ha mist livet, melder NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no