Oversvømmelse på Slemmestadveien
Foto: Martin Leinaas

Flom etter regnskyll på Østlandet

Oppsummert

Skadene etter regnværet over Østlandet lørdag, har ført til at forsikringsselskapene har fått over 2000 skademeldinger med en anslått skadeverdi på 150 millioner kroner. Regnet førte til at et stort antall kjellere ble fylt av vann.

 • Skimuseum i Morgedal flomskadet

  Flere klenodier er skadet av flomvann på museet i Morgedal i Telemark. Blant de verdifulle gjenstandene som har fått vannskader, er et over 100 år gammelt telt som Roald Amundsen hadde med til Sydpolen. Museet er stengt inntil videre.

 • Regnskader for 150 millioner

  Rundt 2000 skademeldinger til en verdi av 150 millioner kroner er kommet inn til forsikringsselskapene etter flommen og uværet på Østlandet i lørdag. Et stort antall kjellere i Oslo, Akershus og Buskerud ble fylt av vann.

 • Kostbare skader etter regn

  Det er meldt inn rundt 2.000 skader til forsikringsselskapene etter flommen og uværet på Østlandet. Kostnadene er beregnet til rundt 150 millioner kroner og vil trolig stige, opplyser kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

 • Regnskader for minst 100 millioner

  Uværet på Østlandet lørdag har ført til skader for over 100 millioner kroner, anslår forsikringsselskapene. Det rant vann inn i kjellere i Oslo, Akershus og Buskerud. Biler ble stående fast under vann, tog sto stille og veier ble sperret

  Flom Østlandet - Asker og Bærum
  Foto: KRISTOFFER HAGEN

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no