Foto: Tariq Alisubh

Flom

Oppsummert

Store snømengder i vinter fører til flom flere steder i landet. Blant annet har Namsen gått over sine bredder og Glomma har høy vannføring.

 • Flaum i Sverige

  Vestkysten av Sverige er ramma av omfattande flaum på grunn av mildvêret laurdag. Både vegar og hus er ramma av smeltevatnet. Det er varsla om flaumfare og stigannde vassnivå i elvane når snøen smeltar raskt, i kombinasjon med regn.

 • Utbedret flomvoll ved Trysilelva

  Mange, både private og bedrifter, gjør nå forberedelser før eventuelt enda høyere vannstand de kommende dagene. For eksempel er flomvollen ved Moelven industrier i Trysil (bildet) utbedret i påvente av stigende vannstand i Trysilelva de kommende dagene.

  Flom.
  Foto: Hanna Hagevik Bakke / NTB scanpix
 • Framleis oransje nivå på flaumen

  Det er framleis stor fare for flaum i ei rekkje vassdrag på Austlandet. Fredag er det venta at lokale elvar og bekkar vil havne på raudt nivå, som er det høgste nivået. Varsom.no ber folk sikre eigedelar i nærleiken av elvar og bekkar.

 • Flomvarsel: Nest høyeste nivå

  Det er nå oppgradert til orange nivå også for Gudbrandsdalen. Det medfører at nesten hele Oppland fylke nå har jordskred- og flomfare på orange nivå, ifølge varsom.no. Det samme gjelder for hele Hedmark fylke. Orange nivå er det nest høyeste av fire faregrader.

 • NVE ber folk holde seg unna Glomma

  NVE ber folk holde seg unna Glomma, som har flommet over. To personer er evakuert og flere isolert som følge av flommen. NVE bistår politiet og Bane Nor i områdene ved Hanestad som er oversvømt på grunn av isproppen i Glomma.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no