Hopp til innhold

Flere og billigere boliger

Tilbudet av boliger her i landet øker og flere boligselgere senker nå prisene. Flere meglerkjeder sier at de merker prisfall utover normalen. Det melder NTB.

Administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren sier til Dagens Næringsliv at hun venter en avkjøling i boligmarkedet og et prisfall på inntil to prosent når tallene for september kommer onsdag.

– Det blir en litt ruglete høst, sier Meier til avisen. Du har renteøkningene fra Norges Bank, men jeg tror det handler mest om den generelle elendigheten som nå omgir oss. Det er krig, det er dyrere mat og usikre tider. Det er mye negativt som påvirker boligmarkedet nå. Vi er inne i en hestekur, sier hun, og hun er ikke alene om å være pessimist.

– Et kraftig fall vil ikke være overraskende. Vi merker et taktskifte, sier Carl Geving, direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Hedda Ulvness, direktør i meglerkjeden Eie sier markedet er uforutsigbart.

– Selgere kan risikere tomme visninger, selv i Oslo. Flere kutter nå prisen i håp om å få solgt, sier Ulvness, som også har merket at bankene er blitt mer restriktive med å gi lån.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no