Hopp til innhold

Finnmark Ap vil ha Helga Pedersen som partisekretær

– Finnmark Ap ønsker å uttrykke sin fulle støtte til Helga Pedersen som ny partisekretær i Arbeiderpartiet, sier Vadsø-ordfører Wenche Pedersen til NRK.

Hun sier saken ble behandlet på et styremøte i Finnmark Ap i går og hevder fylkeslagets representant i valgkomiteen, Sigurd Rafaelsen, har fått beskjed om å ta dette med seg i det videre arbeidet.

I utgangspunktet hadde Finnmark Ap uttrykt støtte til Bjørnar Skjæran som nestleder, men når Helga Pedersen selv sier at hun er villig til å tre inn i Ap-ledelsen igjen som partisekretær, så endrer bildet seg, ifølge Vadsø-ordføreren.

– Det blir en helt ny situasjon. Vi skjønner at Nord-Norge ikke kan ha to i ledelsen, men hvis det er en sjanse for å få Helga Pedersen som partisekretær, så er det vår første prioritet, sier Wenche Pedersen.

Foruten å være ordfører i Vadsø er hun kvinnepolitisk leder i Finnmark Ap. Og hun er urolig for signalene som har lekket fra valgkomiteen, om at lederen for Aps kvinnenettverk Anette Trettebergstuen kan bli skiftet ut til fordel for Cecilie Myrseth fra Troms.

– Arbeiderpartiet kan ikke vrake sin egen likestillingsminister. Det vil jeg på det sterkeste advare mot. Anette har gjort en fantastisk jobb og har bred støtte i Aps kvinnenettverk, sier Pedersen.

Trettebergstuen overtok vervet, som også gir plass i Aps sentralstyre, i 2021.

Wenche Pedersen er ordfører i Vadsø kommune og hun leder også regionrådet i Øst-Finnmark. Pedersen forventer lavere flybillettpriser allerede neste år i region.
Foto: Privat

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no