Hopp til innhold

Finnes' advokat: En meget krevende situasjon

– Alle som følger denne saken, kan bare ane hvilket stort press dette er. Det er mange som mener mye. Det er en meget krevende situasjon.

Det sier Sindre Finnes' advokat Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma til NRK.

Skjelbred ønsker ikke å si noe om når Finnes igjen kommer til å uttale seg om saken til pressen.

– Jeg tror vi først og fremst må ha forståelse for at dette er veldig belastende for Finnes. Han må ta en dag av gangen.

– Han synes først og fremst dette er forferdelig ille og kjedelig at denne situasjonen har oppstått. Han har vært klar på at han ikke har vært nok transparent. Det beklager han på det sterkeste.

Advokaten sa tidligere onsdag at han er positiv til at Økokrim nå skal se på saken om at Finnes har gjort mer enn 3600 aksjehandler mens hans kone Erna Solberg var statsminister.

– Ingen myndighet har vært ute og sagt noen knyttet til dette. Det kan være greit å få det bekreftet at det å selge og kjøpe aksjer er lovlig i Norge, sier Skjelbred om Økokrims involvering.

Skjelbred understreker at Finnes er fullt ut beredt til å svare til de norske myndighetene som har spørsmål i denne saken, men sier spørsmålene bør dreie seg om dette er lovlige norske aksjehandler.

Thomas Skjelbred
Foto: ISMAIL BURAK AKKAN / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no