Michael Fassbender
Foto: Jack English / United International Pictures

Filmen «Snømannen»

Oppsummert

Det har vært høye forventninger til den internasjonale filmatiseringen av Jo Nesbøs roman «Snømannen», men filmen har fått dårlige anmeldelser.

 •  «Snømannen»-turistene uteblir

  Hollywood-filmen «Snømannen», basert på Jo Nesbøs roman, får ikke flere turister til Norge ifølge flere turistforeninger NRK har vært i kontakt med. I 2016 satset Norge stort på filmen, og ga den 40 millioner kroner i insentivordninger. Målet var å gjøre utenlandske filmprodusenter mer interessert i å filme i Norge. Håpet var også at Harry Hole-fansen skulle strømme til Norge. Harald Hansen i Innovasjon Norge som drifter Visit Norway, mener filmen har hatt lite å si for norgesinteressen. – Vi har ikke sett noen økning i interesse, på grunn av at den ikke ble sett og dels fordi den var mørk og voldelig, sier Hansen. Filmen fikk lunken mottakelse av anmelderne.

  Snømannen-trailer
  Foto: Skjermdump frå Trailer
 • – Må tåle negative anmeldelser

  – Anmeldelser ikke er for dem som lager filmen, for den er allerede ferdig. Det er kanskje en veiledning for publikum, men man får tåle at det er en stemme som er negativ, sier «Snømannen»- regissør Tomas Alfredson.

  – Forstår at norsk presse er en helt egen ting
 • – Vi har gjort noe riktig

  – Det var noen som ikke likte filmen, og noen som likte den etterpå. Vi har gjort noe riktig, tenker jeg. Det er rørende at man har meninger om det i Norge, sier Jacob Oftebro om anmeldelsene av «Snømannen».

 • – Har terningkast 2-klær

  – Jeg har på meg terningkast 2-klær, så dette skal gå bra. Det er brukt masse skattepenger og jeg betaler ganske mye skatt, så jeg er spent, sier Bård Tufte Johansen før premieren på «Snømannen».

  - Jeg har på meg terningkast to-klær
 • Dårlige anmeldelser av «Snømannen»

  De første anmeldelsene av filmen «Snømannen» gir filmen hard medfart. Filmen får terningkast to i både NRK og Adresseavisen. – Det er en helt standard og ganske kjedelig krimfortelling, sier NRKs anmelder Marte Hedenstad.

– Forstår at norsk presse er en helt egen ting
- Jeg har på meg terningkast to-klær

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no