SOCCER-FIFA/BLATTER Re-elected FIFA President Blatter reacts during a news conference after an extraordinary Executive Committee meeting in Zurich
Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

FIFA-kongressen 2015

Oppsummert

En rekke FIFA-topper er pågrepet og siktet for korrupsjon. USA mener det er betalt bestikkelser for over 150 millioner dollar over en periode på 24 år, og at etterforskningen har avdekket komplekse opplegg for hvitvasking av store pengesummer.

 • FIFA-sponsor er bekymret

  En talsmann for Qatar Airways sier flyselskapet er bekymret over korrupsjonsbeskyldningene mot FIFA. Han sier selskapet foreløpig fortsatt vil støtte organisasjonen.

 • Tror ikke Blatter varer

  Sjefen for Englands fotballforbund, Greg Dyke, sier at han kan vedde på at Sepp Blatter ikke sitter i ledersetet for FIFA om fire år. Han tror det blir flere runder mot Blatter. Det engelske fotballforbundet har vært på offensiven for å få fjernet veteranen som i går ble valgt inn på nytt.

 • Avviser ansvar for FIFA-korrupsjon

  Sepp Blatter avviste på lørdagens pressekonferanse i sveitsiske Zurich påstander om at korrupsjonsanklagene som nå kommer mot FIFA er et kulturproblem som han selv er delvis ansvarlig for.

 • Blatter:– Jeg er president for alle

  – Jeg er president for alle, også de som er kritiske til meg. Det viktigste nå er å beskytte organisasjonen, å beskytte FiFA. Jeg fortsetter mitt arbeid og vil gjenoppbygge ryktet til FIFA, sammen med eksekutivkomiteen, sa Sepp Blatter på en pressekonferanse i Sveits lørdag.

  FIFA-president Sepp Blatter på pressekonferanse i Zurich, Sveits
  Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
Kommentator Andreas Selliaas om FIFA med Blatter ved roret.
Se hva Sepp Blatter sa etter å ha blitt valgt som FIFA-president for femte gang.

Fire nye år for Sepp Blatter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no