ferge Dønna
Foto: Frank Nygård / NRK

Ferjepriser

Oppsummert

Brukere av ferjer langs hele kysten har siden 2020 protestert mot sterk økning i billettprisene ved årsskiftet. Ap, Frp, Sp og SV har blitt enige om lavere ferjepriser, og ber regjeringen foreslå taksstkutt i revidert nasjonalbudsjett i mai.

 • Torve om ferjetakstar

  Fylkesordførar Tove-Lise Torve seier ho set pris på stortingsvedtaket om lågare ferjetakstar.

  Men ho seier det er for tidleg å seie kva fylkeskommunen kan gjere før regjeringa kjem med meir detaljar i det reviderte statsbudsjettet i mai.

  Fylkesordførar Tove Lise Torve (Ap)
  Foto: Synnøve Hole / NRK
 • Opposisjonen enige om fergepriser

  Ap, Frp, Sp og SV har blitt enige om lavere fergepriser. Partiene har i dag sittet i møter i et forsøk på å bli enige om et felles forslag om fergepriser. Stortinget skal stemme over forslaget tirsdag denne uken.

 • Enige om lavere billettpriser

  Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, SV og Rødt er enige om en plan for lavere billettpriser på ferger. Partiene, som sammen har flertall på Stortinget, ber regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett til våren med forslag til reduserte fergetakster allerede for inneværende år.

 • Ingen enighet om fergepriser

  Sp, Ap, SV og Frp er fremdeles ikke enige om et forslag om fergepriser. Sverre Myrli i Ap forteller at de skal holde dialogen videre, og utelukker ikke at partene kan bli enige i løpet av dagen. Stortinget skal stemme over forslaget tirsdag denne uken.

Ap vil halvere prisen, Frp vil gjere ferja gratis. Valflesk, seier Høgre.
Fergedemonstranter fra Helgeland og Salten møter opp på fylkestinget på Mo for å si sin ærlige mening om fergebillettprisene.

Se når fergeopprørerne møter ansvarlige politikere

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no