Passasjerfergen Sewol synker ved Sør-Korea
Foto: South Korea Coast Guard / Afp

Ferjeforlis i Sør-Korea

Oppsummert

Over 300 mennesker mistet livet da ferja «Sewol» kantret og sank utenfor kysten av Sør-Korea i april 2014.

 • Tok feil av menneskelik og dyr

  Levningene som ble rapportet å være fra en savnet passasjer, etter Sewol ferjen som gikk ned i Sør-Korea for tre år siden, viser seg å være levninger fra et dyr, ifølge Sør-Koreanske myndigheter.

 • Fant lik tre år etter ferjeulykke

  Levningene av en person som mest sannsynlig druknet når Sewol ferjen i Sør-Korea gikk ned, har blitt funnet. Liket ble oppdaget i nærheten av den hevede ferjen, nesten tre år etter ulykken som kostet 340 mennesker livet, skriver Reuters.

 • Dom mot ferjekaptein opprettholdes

  Sør-Koreas høyesterett opprettholder livstidsdommen mot kapteinen på ferja som forliste utenfor landets kyst i april i fjor. Høyesterett mener han nærmest valgte å la 300 passasjerer drukne slik at han kunne redde seg selv.

 • Ferjekaptein dømt til livstid

  Kapteinen på ferja Sewol som sank for et år siden, er dømt til livstid i fengsel for drap på de over 300 menneskene som mistet livet i ulykken, melder NTB. Kjennelsen er en skjerpelse av dommen fra november, da kapteinen ble fikjent for drap.

 • Sør-Korea vil heve ulukkesferje

  Regjeringa i Sør-Korea varslar at passasjerferja «Sewol» skal hevast. Over 300 menneske miste livet då ferja gjekk ned i april i fjo, dei fleste av dei skuleelevar. Hevingsarbeidet vil truleg starte i september.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no