Fergebrann i Hellas
Foto: Ap

Ferjebrann ved Korfu

Oppsummert

Ti personer omkom som følge av brannen på fergen Norman Atlantic utenfor Korfu. Tirsdag omkom ytterligere to da de ble truffet av en kabel som røk under tauing av ulykkesfergen.

 • Brann hindrar søk etter offer

  Sterk varme frå flammane som framleis brenn inne i ferja Norman Atlantic, hindrar italienske mannskapar i å gå inn og søke igjennom bildekket og lasterommet etter fleire offer. Minst 13 er omkomne, men dødstalet kan stige når ferja blir gjennomsøkt.

 • Uvêr hindrar ferje-tauing

  Uvêr har gjort at den italienske ferja Norman Atlantic framleis ikkje har nådd fastlandet etter brannen som tok minst 13 menneskeliv. Nesten 100 menneske er forsvunne etter hendinga. Det er uklart når fartyet når land.

 • Frykter dødstallene vil stige

  Italienske myndigheter frykter at dødstallene kan stige kraftig etter brannen på ferja Norman Atlantic. Den skal taues inn til Brindisi for å undersøkes. Elleve personer er bekreftet omkommet. Det er stor forvirring rundt hvor mange som faktisk var om bord i ferja.

 • Kan være flere døde i fergen

  Italienske etterforskere sier det er sannsynlig at det finnes flere omkomne om bord fergen som sto i brann utenfor den greske øya Korfu. 36 personer er så langt ikke gjort rede for, mens ti er bekreftet døde.

Sjøfartsekspert Sigurd Gude om livbåtevakueringen
Se video fra redningsaksjonen

Flere titalls ikke gjort rede for etter ferjebrannen

Fergepassasjerer ankommer
Passasjerer redes ut av den brennende ferja Norman Atlantic med helikopter.

– Alle passasjerer reddet fra ferja

Video fra den italienske kystvakten viser en voldsom røykutvikling på fergen Norman Atlantic som begynte å brenne utenfor den greske øya Korfu søndag morgen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no