ferge Dønna
Foto: Frank Nygård / NRK

Fergepriser

Oppsummert

Passasjerer på ferger langs hele kysten protesterer mot sterk økning i billettprisene ved årsskiftet. Noen steder har økningen vært oppe i 40 prosent.

 • Neste uke skrus prisene tilbake

  Fergeprisene som ble økt 1. januar, skrus tilbake til 2019-nivå i neste uke, melder Nordland fylkeskommune i ei pressemelding. I tillegg kommer en generell prisvekst på 3,1 prosent. Fra 28. januar settes det også et øvre tak på takstsonene i Nordland.

  Ferge Dønna-Sandnessjøen
  Foto: Frank Nygård / NRK
 • Kutter prisene på ferge

  Fylkesrådet skrur takstene tilbake til 2019-nivå, opplyser de i en pressemelding. Det skjer etter bråket med billettprisene den siste tiden. Det legges opp til en generell statlig prisstigning på 3.1 prosent.

 • Krever kutt i båt- og fergepriser

  Senterpartiet gir full støtte til fergeprisopprøret langs kysten og foreslår flere tiltak for å sikre lavere fergepriser i Norge. Både i Nordland og Møre og Romsdal har det den siste tiden vært protester etter kraftige økte billettpriser fra nyttår.

 • Sp vil ha makspris på ferge

  Senterpartiet vil ha makspris på fergebilletter, og krever at staten fullt ut skal dekke ekstrakostnadene som fylkene får når de skal legge om til miljøvennlige ferger. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum legger forslagene fram for Stortinget til uka.

  Trygve Slagsvold Vedum
  Foto: Bjørg Riibe Ramskjell
 • Opprøret øker mot høye fergetakster

  Fylkespolitikere krever at staten kommer på banen. Se debatten i Dagsnytt 18 her:

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no